Turvallista ja tasa-arvoista kouluvuotta!

0

Vuonna 2021 teetetyssä kouluterveyskyselyssä selvisi, että heteronuorista 70 % on tyytyväisiä elämäänsä, mutta seksuaalivähemmistöihin kuuluvista nuorista vain 42 %. Sama ilmiö on havaittavissa sukupuolivähemmistöjen kohdalla, mutta ero on vielä räikeämpi. Cis-nuorista 75 % on tyytyväisiä elämäänsä, mutta sukupuolivähemmistöistä vain 33 %.

Koulujen alkaessa Paimio Pride toivottaa jokaiselle lapselle ja nuorelle turvallista kouluvuotta. Pidetään yhdessä huolta siitä, että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat lapset ja nuoret saavat käydä koulunsa rauhassa juuri sellaisina kuin ovat – turvallisessa ympäristössä, turvallisten aikuisten ympäröiminä. Ollaan aallon harjalla myös tässä asiassa!

Sateenkaarilapset ja -nuoret ovat puheenaiheena myös Paimio Priden avajaistapahtumassa keskiviikkona 16.8. Avajaisten ohjelma alkaa kirjastossa klo 17.30 Paimio Priden puheenjohtajan tervehdyksellä. Noin klo 18 kuullaan hyvinvointikoordinaattori, seksologi ja erityispedagogi Lotta Lindénin pitämä luento, joka antaa valmiuksia ymmärtää ja tukea sateenkaarevia lapsia ja nuoria tutkimustiedon pohjalta. Luento on suunnattu erityisesti vanhemmille, isovanhemmille ja kasvatusalan ammattilaisille, mutta se on avoin ja maksuton ihan jokaiselle aiheesta kiinnostuneelle.

Avajaistapahtuman ohjelmaa on kirjastossa klo 17.30–19.30. Ennen ohjelman alkua ja heti sen jälkeen on mahdollisuus tutustua samana päivänä avattavaan Paimio Priden järjestämään Eino Nurmiston Rehellinen nautiskelija -taidenäyttelyyn Paimion kaupungintalon näyttelyparvella.

Paimio Pride huipentuu lauantaina klo 12 Tillintuvalta lähtevään kulkueeseen. Tervetuloa myös marssimaan yhdenvertaisuuden puolesta!

Janica Vilén

Paimio Pride -työryhmän puolesta

paimiopride@proton.me