Vaikea sää jatkuu tänään iltaan saakka

0
Myrskytuhoista on tänään kärsitty muun muassa Paimion Pakurlanmetsän alueella.

PAIMIO-SAUVO-KAARINA Tälle tiistaipäivälle povattu rajuilma ei toistaiseksi ole yltänyt niin vaarallisiin mittasuhteisiin kuin vielä viikonloppuna arveltiin. Sähkökatkoja on kuitenkin ollut päivän mittaan Länsi-Suomessa runsaasti – myös Peimarissa. Muutamia isompiakin myrskyvahinkoja on koettu, ja muun muassa puiden kaatumiset ovat katkoneet sähköjä.

Ilmatieteen laitos kertoo Peimarin kuntien osalta, että tänään iltapäivällä ja alkuillasta tuulen nopeus on puuskissa enimmillään luokkaa 19-21 metriä sekunnissa. Lämpötila on noin 18 astetta ja sateen todennäköisyys iltapäivällä suuri, mutta illalla selvästi vähäisempi. Myös tuulen arvioidaan laantuvan tasaisesti mentäessä iltaa ja yötä kohden.

Koko Varsinais-Suomea koskeva tuulivaroitus maa-alueille on voimassa tänään 8.8. kello 11:38 – 22:00. Ilmatieteen laitoksen mukaan kaakkoistuuli on iltaan saakka vaarallisen voimakasta tuulen nopeuden ollessa puuskissa 20 m/s.

Maakunnan alueella on ilmennyt tuulivahinkoja. Paikoin on myös yhtenäisiä vahinkoalueita ja suurta raivaustarvetta. Lisäksi on pitkiä sähkökatkoja ja katkoja teleliikenteessä.

Carunan häiriökartta kertoi tänään noin kello 14, että Sauvossa on 371 asiasta/taloutta ilman sähköä, Kaarinassa 179 ja Paimiossa 5.

Caruna kertoi myös, että yhtiön vikapalvelu on ruuhkautunut. Myös Varsinais-Suomen pelastuslaitos on infonnut, että yhteydenotot ovat ruuhkauttaneet hälytyskeskuksen.