Varsinais-Suomen pelastuslaitos antaa säävaroituksen sunnuntai-iltaan ja maanantaille

0
kuva: Mikael Rydenfelt.

Varsinais-Suomen pelastuslaitos varoittaa sosiaalisessa mediassa tulevista myrskyistä. Ilmatieteen laitoksen mukaan sunnuntai-iltana ja maanantaina sää saattaa muuttua poikkeuksellisen rajuksi. Luvassa on tämän hetkisten ennusteiden mukaan varsin ennakoimatonta keliä: hellepiikki, kovia tuulenpuuskia ja rajuja ukkosia.

Salamointia, raekuuroja ja rankkaa sadetta voi esiintyä sunnuntai-iltapäivästä alkaen. Maanantaina päivällä on laajalti helteistä, ja lämpötila voi kivuta maan etelä- ja keskiosassa yli 30 asteen. Rajuilmoja ohjaavat ilmavirtaukset ovat hyvin voimakkaita, minkä vuoksi vahinkoa aiheuttavien ukkospuuskien todennäköisyys kasvaa maanantaina, arvioi Ilmatieteen laitoksen rajuilma-asiantuntija Ari-Juhani Punkka.

Tilanteen kehittymistä voi seurata rajuilmavaroitusten avulla Ilmatieteen laitoksen sääsovelluksessa sekä verkkosivuilla www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset.

V-S Pelastuslaitos suosittelee, että nyt pihoilta kerätään pois irtotavarat, riippukeinut, trampoliinit, pressut, teltat sun muut. Nämä kannattaa kiinnittää tai siirtää suojaan. Myös veneiden kiinnitys ja esimerkiksi pihoilla seisovien peräkärryjen paikallaan pysyminen kannattaa varmistaa.

Saaristoalueella on suotavaa varautua sähkökatkoihin. Hätätilanteessa apua saa tutusti numerosta 112.