Vastuullinen muoti kiinnostaa – Muotiviikon perjantain luennot Paimiosalissa on jo varattu täyteen

0
Lauantaina Paimiosalissa kierrätysmuodin ammattilainen Outi Pyy pitää kaksi luentoa: Kello 11.15 alkava luento kertoo muodin ympäristövaikutuksista ja kello 13 keskitytään ekologiseen vaatehuoltoon. Arkistokuva vuodelta 2018 kun Outi Pyy oli edellisen kerran Paimiosalissa luennoimassa kierrätysmuodista. Kuva: Jaana Pakarinen.

Muotiviikolle on Paimiossa selvästi tilausta, sillä perjantain osalta Paimiosalin luennoille on ilmoittauduttu ahkerasti. Niin ahkerasti, että 154-paikkainen sali tulee täyteen vastuullisesta pukeutumisesta ja kiertotaloudesta kiinnostuneita kuuntelijoita.

– Luennot kyllä striimataan, joten niitä pääsee seuraamaan netin kautta jos ei ole mahtunut ilmoittautumaan mukaan, tapahtumatuottaja Ella Metsälä lohduttaa.

Paimion Muotiviikko alkaa perjantaina 25.8. ja jatkuu sunnuntaihin saakka.

Muotiviikon perjantain ohjelma on ennen kaikkea suunnattu ammattilaisille. Paimiosalin luennoilla kuullaan asiantuntijoiden luentoja vastuullisesta muodista, -suunnittelusta ja -materiaaleista sekä nähdään muun muassa kierrätysmuodin muotinäytös.

Metsälän mukaan ammattilaisia on tulossa luennoille ympäri Suomen.

Paimiolainen suutari Anu Klemola esittelee lauantaina jalkineiden valmistusta Viimeinen niitti -yrityksessään kello 11-17. Arkistokuvassa Klemolan valmistamia jalkineita. Kuva: Jaana Pakarinen.

Outi Pyy ja Mauro Severino

Vaikka perjantain Paimiosalin luennot ovatkin täynnä, mahtuu muille luennoille vielä mukaan. Luentoja järjestetään Bio Starassa perjantaina muun muassa uusiotuotteiden suunnittelusta ja vastuullisesta tuotannosta.

Lauantaina Paimiosalissa järjestetään kuluttajille suunnattuja luentoja, joihin luennoimaan on saatu valtakunnallisestikin tunnettuja kasvoja.

– Lauantain luennot ovat ihan timanttinen kokonaisuus! Ekologisen muodin asiantuntija Outi Pyy pitää peräti kaksi luentoa, minkä lisäksi Elsa Hietanen luennoi oman tyylin kirkastamisesta, Metsälä kertoo.

Uutena esiintyjänä lauantaille on vielä vahvistunut Mauro Severino . Severino on jalkapalloilija, joka on perustanut katumuotiin keskittyneen tuotemerkin, Offline Moden. Vaatteet ovat Suomessa käsintehtyjä ja niissä käytetään kierrätysmateriaaleja. Severinon haastattelu kuullaan kello 16, minkä jälkeen vuorossa muotinäytös.

Elsa Metsälä vinkkaa myös lauantain työpajoja, erityisesti Elina Helmisen luovan parsimisen työpajaa.

– Työpajoihin mahtuu vielä hyvin mukaan, mutta mukavasti on kyllä ollut jo ilmoittautuneita, hän sanoo.

Kansanopistolla järjestetään Taitoliiton luovan parsimisen työpaja lauantaina kello 11-14. Kuva: Taitoliitto/Kapina Oy.

Kierrätys kiinnostaa

Mukaan on tulossa myös paljon kestävän muodin ja kiertotalouden yrityksiä ympäri Suomen. Perjantaina yritykset pitävät Showroomia Varsinais-Suomen Kansanopistolla ja lauantaina Vistan koulun salissa järjestetään kestävän muodin myyjäiset.

Näiden lisäksi luvassa on muutakin aiheeseen liittyvää toimintaa myös sunnuntaina. Ajantasaiset aikataulut kannattaa käydä kurkkaamassa Paimion kaupungin nettisivuilta.

Kaikesta päätellen vastuullinen muoti ja kierrätysasiat kiinnostavat nyt ihmisiä?

– Ehdottomasti! Paimiosalin luentojen täyttyminen kertoo siitä, mutta myös se, että saimme näin paljon asiantuntijoita mukaan Muotiviikolle, Metsälä toteaa.