Veteraanikansanedustajat tutustuivat Kaarinaan

0
Sauvolainen Esko Kiviranta liittyi Veteraanikansanedustajiin hiljattain. Turkulainen Janina Andersson on ollut jäsen pidempään; kansanedustajana hän toimi 1995-2011.

KAARINA

Kaarinassa vieraili tiistaina kuutisenkymmentä entistä kansanedustajaa kun Veteraanikansanedustajat ry:n kesän tapaaminen järjestettiin paikkakunnalla. 

– Yhteensä yhdistyksessämme on jäseniä kolmisensataa, kertoo kaarinalainen entinen kansanedustaja Kari Kantalainen.

Kantalainen on toiminut kansanedustajana vuosina 1995–2003. Kaarinaan hän on muuttanut vuonna 2001. 

Kaarina valikoitui kesätapaamisen kohteeksi Hans Langhin aloitteesta.

– Kutsuin heidät käymään ja mukava, että tämä onnistui. Aikoinaan 1980–1990-luvuilla lobbasin kansanedustajia merenkulkuasioissa ja sitä kautta minulla on tuttuja täällä, hän sanoo.

Veteraanikansanedustajien päivä huipentui kesäisiin pihajuhliin Hans Langhin omistaman Alaskartanon pihapiirissä. Sitä ennen yhdistys oli päässyt vierailemaan Avaruuspuisto Väisälässä ja lounastamaan Kaarina-talossa. 

– Yhdistyksemme on toiminut kolmekymmentä vuotta. Syyskokous pidetään aina eduskunnassa ja kesätapaaminen jossain päin Suomea. Yleensä kohteeksi on valikoitunut suurempia kaupunkeja, mutta Kaarina oli nyt päänavaus pienempien paikkakuntien jokossa – joissa ehkä jatkossa voisimme vierailla enemmänkin, yhdistyksen puheenjohtaja Markus Aaltonen  sanoo.

Hän kertoo, että entisistä kansanedustajista peräti 90 prosenttia siirtyy Veteraanikansanedustajat ry:n jäseniksi. 

Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virta on tyytyväinen, että yhdistys valitsi käyntikohteekseen nimenomaan Kaarinan.

– Kyllähän heidän päätöksentekolonkerot edelleen ulottuvat moneen paikkaan. Lisäksi Kaarinan strategianahan on tuoda Kaarinaa näkyväksi, hän sanoo.