Alvar Siimesvaaralle kartingin SM-kultaa

0
Alvar Siimesvaaran kausi 2023 sujui suunnitelmien mukaan: elokuun lopussa kaarinalaisnuorukainen juhli OK-luokan Suomen mestaruutta.

Kaarina

MOOTTORIURHEILU 15-vuotias kaarinalainen Alvar Siimesvaara on voittanut kartingin SM-kultaa. OK-luokan Suomen mestaruus varmistui viikonloppuna Pori Circuitilla käydyssä osakilpailuviikonlopussa, missä Salon UA:n kasvatti sinetöi mestaruuden molempien päivien ylivoimaisilla voitoilla ja varmisti SM-kullan matkaamisen Kaarinaan.

– Tämä oli urani viimeinen OK-luokan kisa. Ja mikä sen hienompaa, kuin päättää se podiumin korkeimmalle korokkeelle ja Suomen mestaruuteen. Seuraavaksi siirryn kartingissa vaihteelliseen KZ2-luokkaan, mikä on luokkana täysin erilainen kuin suoravetoinen OK-luokka. Paljon uuden oppimista ja uusien ajolinjojen sisäistämistä tiedossa, Siimesvaara kertaa tiedotteessa.

KartingSM-sarja koostui kymmenestä osakilpailusta ja lopullisiin tuloksiin laskettiin kahdeksan parasta osakilpailutulosta sekä aika-ajoista kerätyt pisteet. Siimesvaaran tuloslista on komean vakuuttava ja kauteen ennakkosuosikkina lähtenyt nuori kuljettaja osoitti sekä vahvuutensa että paineensietokykynsä. Seitsemässä osakilpailussa Siimesvaara nousi palkintokorokkeelle (viisi voittoa, yksi kakkostila sekä yksi kolmossija) ja kerrytti pisteitä kaikista kymmenestä aika-ajosta.

”Katse kohti seuraavaa”


Vaikka Siimesvaaran tiimissä jännitettävää riitti vielä Porissa ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun asti, irtosi Suomenmestaruus lopulta selkein pistein, 199. Toiseksi sarjassa sijoittunut Axel Saarniala jäi yli 30 pistettä Siimesvaaralle, Salon UA:n tuoreelle suomenmestarille. Kolmanneksi sarjassa sijoittui Vili Hakala .

– Nyt iloitaan hetki SM-kullan kimalluksesta. Mutta kova työ ja valmistautuminen kohti seuraavia tavoitteita jatkuu. Ei tässä voi jäädä liiaksi hehkuttelemaan, katse kohti seuraavaa, Siimesvaara tuumi.

Siimesvaara ottaa jo ensi viikolla tuntumaa KZ2-luokkaan Vihdissä, ja ensi kaudella ajatuksena on kiertää myös tukku kansainvälisiä kisoja.

– Ensi vuonna suunnitelmissa on ajaa KZ2-luokan kansainvälisiä kisoja mahdollisimman paljon ja päätavoitteet asetetaan Euroopan radoille järjestettäviin WSK- ja EM-sarjan kisoihin sekä tietysti MM-kisoihin. Ne tulevat miltei varmuudella olemaan kisakalenterissa.