HCIK lähtee Suomi-sarjaan takamatkalta – ”Päätimme, että tähän kesään tämä homma ei ainakaan lopu”

1
HCIK etsi kesällä kuumeisesti uutta valmentajaa, ja lopulta penkin taakse hyppäsi seurassa viime kaudet pelannut 24-vuotias Jokeri-kasvatti Juuso Miettunen.

Kaarina

JÄÄKIEKKO Oli hiuskarvan varassa, että jääkiekon miesten Suomi-sarja olisi aloitettu tulevana viikonloppuna ilman sarjan kesto-osallistujaa, Kaarinan HC Indiansia. Vuodesta 2014 lähtien Suomen kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut HCIK oli vielä kolme viikkoa sitten tilanteessa, jossa joukkueen pelaajamateriaali oli aivan liian ohut sarjan läpivientiin, eikä joukkueella ollut myöskään valmennusta.

Siinä vaiheessa pelaajien intohimo lajia ja kaarinalaista jääkiekkoa kohtaan nousi esiin, ja joukkueessa viime vuodet puolustajana luutinut Juuso Miettunen otti vetovastuun valmennuksesta. Yhdessä pelaajiston kanssa joukkue hankki riittävän määrän lisänimiä harjoitusvahvuuteen, ja siten HCIK pääsee kuin pääseekin aloittamaan kymmenennen perättäisen kauden Suomi-sarjassa huomenna lauantaina.

– Voi sanoa, että tilanne näytti aika epäselvältä vielä kuukausi sitten, kun aloitimme pelaajien kanssa käymään jäällä. Ei ollut valmentajaa, ja kun kartoitimme paria–kolmea nimeä siihen pestiin, ei sopimukseen päästy. Pelaajilla oli kuitenkin halu pelata edelleen ja pitää yllä kaarinalaisia kiekkoperinteitä. Päätimme, että tähän kesään tämä homma ei ainakaan lopu, Miettunen kertaa.

”Helkkarin hyvä valmentaja”Aivan ”pystymetsästä” 24-vuotias Miettunen ei kuitenkaan vastuuvalmentajan paikalle hypännyt. Valmentaminen oli kiinnostanut helsinkiläislähtöistä ja Jokereissa pelioppinsa saanutta Miettusta hänen omien sanojensa mukaan jollain tasolla jo C-junioreista lähtien.

– Jokerien C-junioreissa silloinen valmentaja Keimo Eskelinen totesi jonkun pelin yhteydessä, että jos minusta ei tule helkkarin hyvää pelaajaa, niin ainakin helkkarin hyvä koutsi (valmentaja). Se on jäänyt mieleen ja ajatus jossain vaiheessa valmennukseen hyppäämisestä on kiinnostanut vuosi vuodelta enemmän.

Ja kun HCIK:ssa mahdollisuus päävalmentajan pestiin aukesi, ei siihen tarttumista lopulta tarvinnut pitkään miettiä.

– Nyt eteen tuli sopiva paikka, johon oli tartuttava. Ei näitä Suomi-sarjan valmennuspestejä ihan joka päivä nuorille valmentajille eteen tule, Miettunen muistuttaa.

Yhteistyötä

TuTon kanssaKun Miettunen hyppäsi muutama viikko sitten pelaajistosta valmennukseen, syntyi samalla ainakin yhden puolustajan mentävä lovi kokoonpanoon. Se, ja muutkin lovet on Miettusen mukaan kuitenkin saatu paikattua ennen kauden avausta.

– Meillä on hyvä, nuori ja fiksu joukkue, josta riittää pelaajia kolmeen kentälliseen. Se on toki totta, että leveyttä voisi olla enemmänkin. Mutta uskon, että saamme kauden aikana tarvittaessa apuja Mestiksen TuTosta, jos sellainen tilanne eteen tulee, Miettunen miettii.

Keskustelua pelaajaliikenteestä TuTon kanssa helpottaa merkittävästi se, että joukkuetta valmentaa parhaillaan viime kaudella vielä HCIK:ta luotsannut Jonne Virtanen .

– Jonnen kanssa on jo keskusteltu puhelimessa ihan hyvässä hengessä tulevasta kaudesta. Onhan siitä iso etu, että Jonne tuntee kaarinalaisen jääkiekon ja ajattelee myös valmentajana aina pelaajan parasta, Miettunen kehuu.

Takamatkalta kauteenHCIK avaa sarjakautensa lauantaina Kaarinan jäähallissa Järvenpään Haukkoja vastaan. Ottelu antanee hyvän kuvan siitä, missä kaarinalaiset syyskuun puolivälissä menevät, sillä Haukat sijoittui viime kaudella runkosarjassa juuri HCIK:n edelle 7:nneksi.

– Meidän täytyy pelata ennen kaikkea fiksua jääkiekkoa, ja sitä on yritetty viime viikkoina käydä harjoituksissa läpi. Vaikka harjoituskausi jäikin lyhyeksi, uskon, että olemme kuroneet kesällä syntynyttä eroa hyvin kiinni elo–syyskuun aikana.

Mutta riittääkö se silti Suomi-sarjassa, jota voi hyvällä omallatunnolla sanoa jo puoliammattilaisten urheiluksi?

– Vaikka olimme liikkeellä joukkueen rakentamisen kanssa myöhään ja harjoituskausi jäi lyhyeksi, korostan silti, että meillä sarjatasoon nähden fiksu ja taitava joukkue. Fysiikassa voimme antaa alkukaudesta vähän tasoitusta, mutta järkevällä jääkiekolla saamme kyllä paikattua sitä eroa heti ensimmäisistä otteluista lähtien. Kyllä meillä pudotuspelit ovat tähtäimessä tälläkin kaudella, Miettunen nyökkää.

Jotain HCIK:n perinteistä Suomi-sarjassa kertoo sekin, että pidempään samalla sarjatasolla on yhtäjaksoisesti pelannut nykyjoukkueista ainoastaan Kalajoen JHT, Nokian Pyry ja Seinäjoen S-Kiekko.

Jääkiekon Suomi-sarjaa HCIK–Haukat lauantaina 16.9. Kaarinan jäähallilla kello 17 alkaen.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän