Kokoomusnuoret toimii Paimiossa pitkän tauon jälkeen – ”Ymmärrys poliittisesta toiminnasta kehittyy”

0
- Kyllä tässä tarjoutuu erilaisia taustavaikuttamisen keinoja, Lauri Lähti tuumii.

PAIMIO

19-vuotias Lauri Lähti  liittyi Turun kokoomusnuoriin. Kokouksissa muut aktiivit heittivät ilmoille ajatuksen, että mitäpä jos Paimioon perustettaisiin oma nuorisojärjestö. Hetken asiaa pohdittuaan Lähti alkoi keräämään nuoria kasaan, ja niin syntyi seitsemän hengen hallitus, jolla on lähdetty viemään toimintaa eteenpäin.

Lähdin mukaan on etu, että hänen kotipaikkakunnallaan toimii oma paikallisyhdistys, vaikka Turussa kokoomusnuorilla onkin suuri organisaatio. On selvää, että hieman pienemmässä ryhmässä saa paremmin oman äänensä kuuluviin.

Lähtiä kiehtoo yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Varsinkin lukiossa politiikka on alkanut kiinnostamaan häntä entisestään. Oman puolueensa hän valikoi omien arvojensa mukaisesti.

– Nuorempana minua eivät kovin paljon kiinnostaneet yhteiskunnalliset asiat, mutta viime vuonna ryhdyin seuraamaan politiikkaa enemmän ja nyt huomaan pitäväni siitä.

Lähdin mielestä on tärkeää, että nuorten mielipiteet otetaan huomioon kunnallisessa päätöksenteossa. Nuorisojärjestön avulla he saavat nostettua esiin nuorille tärkeitä asioita. Paikallisyhdistykseen kuulumisesta on myös heille itselleen paljon hyötyä. 

– Kyllä tässä tarjoutuu erilaisia taustavaikuttamisen keinoja, mitä ei ilman järjestön voimaa yhdellä nuorella olisi. Lisäksi ymmärrys poliittisesta toiminnasta kehittyy.

Kymmenen vuoden tauon jälkeenKokoomusnuoret ovat toimineet aiemmin Paimiossa edellisellä vuosikymmenellä, mutta sittemmin järjestö hiljeni. Lauri ystävineen elvytti toiminnan uudelleen eloon.

Kokouksia on ollut jo muutamia, ja yhdistyksen hallitus on muodostettu. Hallituksessa Lähti toimii puheenjohtajana. Se tuntuu luontevalta, sillä hän tunnistaa itsessään taipumusta johtajan rooliin. Lisäksi Lähti tykkää pitää lankoja omissa käsissään.

Kokoomusnuorilla on selkeitä tavoitteita tulevaisuuden suhteen, ja heidän agendansa on olla Paimioon jäädäkseen.

Koska toiminta on vasta alkutaipaleella, on ensimmäinen tavoite kerätä näkyvyyttä niin sosiaalisessa mediassa kuin paikallisestikin. Hallitus toivoo, että ensi vuonna järjestöön liittyy lisää jäseniä.

– Tämän vuoden tavoite on saavuttaa noin kahdenkymmenen jäsenen rajapyykki. Se on realistista, mutta vaatii töitä.

Suunnitteilla keskustelutilaisuusHe ovat valmiita tekemään töitä ja pyrkivät keräämään rahaa, jotta kokoomusnuorten toiminta pystytään polkaisemaan kunnolla käyntiin.

Tuore puheenjohtaja toteaa tulevaisuuden varalle olevan, jos minkälaisia suunnitelmia, mutta ne vaativat vielä hieman organisointia.

Järjestö tahtoo järjestää erilaisia tapahtumia paitsi yhdistyksen jäsenille myös muille kiinnostuneille. Ensimmäiseksi Lähdin mieleen tulee keskustelutapahtuma, jossa olisi tarjoiluja ja avoimet ovet. 

– Olisi hienoa järjestää vakavasti otettava keskustelutilaisuus, jossa eri tahot ja ihmiset pääsisivät kohtaamaan.

Vaikka Lähti otti itse ensimmäiset askeleet sen eteen, että nuorisojärjestön toiminta aloitetaan uudelleen, toteaa hän työn olevan kokonaisuudessaan hyvän yhteistyön tulosta. Hommiin tarvitaan aina enemmän kuin yksi, vaikka Lähti puheenjohtajana onkin päävastuussa.

– Meillä on hyvä porukka kasassa viemässä paikallisyhdistystä eteenpäin, mutta lisääkin mahtuisi mukaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän