Kolumni: Sauvossa tapahtuu, huolimatta rakennusteollisuuden hiipumisesta

0

Minulle sattui lehdessä silmään sitaatti: ”Kuka edes muistaa aikoja, kun oli ihan vaan tavallista?

Ennen vanhaan työelämään siirtyminen tapahtui siten, että mentiin työmaalle, haettiin joku työmaan vastaava henkilö saataville ja kerrottiin työhalukkuudesta. Yleensä pienen juttutuokion jälkeen, löysi jo seuraavana aamuna itsensä työmaalta. Näin pääsi nuorenakin työn tukkaan kiinni.

Vaikkei tähän olekaan enää paluuta, niin jotain voisi siitä ottaa työkalupakkiin.

Tästä päästiinkin lempiaiheeseeni, eli yrittäjyyteen. Mielestäni yrittäjyyteen voisi kannustaa enemmän jo peruskoulusta lähtien. Yritystoiminnan aloittaminen vaatii rohkeutta mutta sen ei tarvitse olla alusta loppuun tarkasti suunniteltua. Asiat harvemmin kuitenkaan menevät suunnitellusti yrityselämässäkään.

Rakennusteollisuuden hiipumisesta huolimatta täällä Sauvossa tapahtuu. Uusi kevytväylä ja liikenneympyrä valmistuvat kovaa vauhtia ja mukavoittavat sekä vakituisten, että vapaa-ajan asukkaiden kulkemista.

Vapaa-ajan asukkaat varmaan tuplaavat kesä aikaan Sauvon asukasmäärän, ja nämä uudet liikennekuviot helpottavat heidänkin poikkeamista Sauvon elinkeinoelämään.

Lämpimän syksyn toivottavasti vielä jatkuessa, toivon kaikille jaksamista tulevaan pimeän aikaan.

Rainer Tahvanainen,

Sauvon Vapaa-ajan toimikunnan jäsen