Leventynyt ja laadukkaampi Haka Hockey tavoittelee välieriä – ”Saadaan heti hyvä mittari siitä, mitä sarjan kärkipäähän yltäminen vaatii”

0
Sakari Salminen (vas.), Jari Saaristo ja Timo Salminen uskovat, että pelaajamääräänsä huomattavasti viime kaudesta nostanut Haka Hockey on valmis palaamaan takaisin II-divisioonan kärkikahinoihin.

Paimio

Paimion Haka Hockeyn tilanne näyttää II-divisioonakauden alla selvästi paremmalta kuin vuosi sitten. Niukasti viime vuonna sarjassa säilynyt paimiolaisryhmä on sekä vahvistunut että leventynyt kesän aikana merkittävästi, ja nyt vihreäpaidoilta on lupa odottaa paluuta takaisin sarjan kärkikahinoihin.

Nimekkäimmät vahvistukset joukkueessa lienevät TPS:n A-junioreissa Suomen mestaruuden keväällä 2015 voittanut 29-vuotias puolustaja Aleksi Heinilä ja Suomi-sarjan HC Indians Kaarinassa pitkään pelanneet hyökkääjät Mikke Laurila ja Verneri Paijula.

– Ja muilta osin viime kauden runko on pysynyt aika hyvin kasassa. Olemme saaneet myös muutaman pidempiä loukkaantumisia viime kaudella poteneen pelaajan takaisin ryhmään. Jos viime kaudella nenä pysyi juuri ja juuri pinnalla, nyt tilanne on siihen nähden erittäinkin hyvä, iloitsee päävalmentaja Jari Saaristo, joka luotsaa joukkuetta jo kuudetta kautta.

Fyysinen kuorma kasvoi liikaa

Viime kaudella Haka tarpoi sarjassa välillä kahden ketjun voimin, ja vaikka pelaajien taitotaso sarjatasolle hyvin riittikin, nousi fyysinen kuorma ohuessa materiaalissa yksinkertaisesti liian suureksi. Myös loukkaantumiset riivasivat vielä 2010-luvun puolella II-divisioonan kestomenestyjiin kuulunutta joukkuetta.

Hyökkääjä Timo Salmisen kausi esimerkiksi päättyi polvivammaan jo tammikuussa.

– Siinä meni aika kauan täyteen pelikuntoon pääsemisessä, mutta nyt tilanne on hyvä. Itsellä on intoa päästä taas pelaamaan, mutta toki mieltä nostattaa sekin, että nyt meillä on oikeasti hyvät mahdollisuudet menestyä, hän sanoo.

Hakan takalinjoilla jälleen luutiva kaksoisveli Sakari on samoilla linjoilla.

– Minun aikana Haka ei ole tainnut kertaakaan päästä puolivälieristä jatkoon neljän parhaan joukkoon. Siinä voisi olla hyvä ja realistinen tavoite tulevalle kaudelle, hän tuumii.

Päävalmentaja Saaristo nyökkää vieressä.

– Se on hyvä tavoite.

Laitila mittaa heti tason

Haka aloittaa omat pelinsä lauantaina kotijäällä Laitilan Jyskettä vastaan. Viime vuosilta tuttu vastus lienee jälleen hyvä mittari siitä, missä myös Haka menee syyskuun puolivälissä.

– Ei varmasti tule helppo peli, käsittääkseni Laitilakin on saanut joukkuetta vahvistettua viime kaudesta. Saadaan heti hyvä mittari siitä, mitä sarjan kärkipäähän yltäminen vaatii, Saaristo sanoo.

Uusien tulokkaiden lisäksi Hakan paidassa viilettävät myös alkavalla kaudella Salmisten lisäksi tutut nimet kuten Sillanpään veljekset Aleksi ja Atte , Iikka Kylén , Waltteri Saaristo ja Eetu Kivilä. Maalissa Joni Järvenperää kirittävät kokenut Tomi Viitanen ja nuori paimiolaislähtöinen Axel Rask .

– Kaikkiaan meillä on 23–24 pelaajaa mukana ringissä. Se on jo oikein hyvä määrä, mikä kestää vähän poissaolojakin mitä luonnollisesti pitkän kauden aikana tulee. Ja ennen kaikkea ero on ollut iso treeneissä, joissa on nyt päästy harjoittelemaan viisikkopelaamista koko ajan useamman ketjun voimin, Saaristo sanoo.

Tiivis viisikkopelaaminen onkin yksi asia, josta Haka haluaa pitää kiinni alkavalla kaudella.

– Koko ketju puolustaa ja hyökkää yhdessä, tiiviinä viisikkona. Kun niin tapahtuu, tulostakin tulee, sanoo Sakari Salminen.

Hakan II-divisioonan avausottelu Laitilan Jyskettä vastaan lauantaina Paimion OP-Areenalla kello 13.30 alkaen. Ottelu on samalla perhepeli. Kausikortin omistajille on tarjolla kauden kotipeleissä ilmainen kahvi/tee ja pulla.

FAKTA: Jääkiekon II-divisioona 2023–2024

  • Jääkiekon II-divisioonan lohkossa 6 pelaa alkavalla kaudella 2023–2024 yhdeksän joukkuetta: Chiefs (Turku), Haka, Kiekkohait (Salo), KuKi (Harjavalta), LaJy (Laitila), LuKi-82 (Luvia), Paimion Kiekkoseura, RNK Hoci (Raisio) ja VG-62 (Naantali.
  • Sarjassa pelataan kaksinkertainen sarja, jonka lisäksi runkosarjaan kuuluu paikallispelien täyteinen välisarja. Sen ansiosta Haka, PKS ja Salon Kiekkohait kohtaavat toisensa kauden aikana peräti neljästi. Kaikkiaan runkosarjassa pelataan siis 22 ottelua.
  • Runkosarjan jälkeen kahdeksan parasta joukkuetta jatkaa pudotuspelien puolivälieriin, josta parien voittajat jatkavat välieriin ja mahdollisesti aina finaaleihin asti. Pudotuspelit pelataan maalis–huhtikuun aikana paras kolmesta -systeemillä. Sarjan voittajalla on mahdollisuus nousta karsimaan Suomi-sarja-paikasta, jos joukkue on ennen kautta ilmoittanut halukkuutensa nousta. Sarjan viimeinen karsii paikastaan II-divisioonassa.
  • Paimion paikallispelejä on tarjolla alkavalla kaudella siis peräti neljä kappaletta, joista ensimmäinen on edessä jo 23.9. (PKS–Haka). Loput paikallispelit pelataan 14.10. (Haka–PKS), 16.12. (Haka–PKS) ja 6.1. (PKS–Haka).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän