PaiHa starttasi koripallotoiminnan – ”Tässä asiassa katsottiin toiveikkaasti jo vähän tulevaisuuteenkin”

0
Paimion Haka on vuosikymmeniä tullut tunnetuksi jalkapallo- ja jääkiekkoseurana. Nyt liki 70-vuotiaassa seurassa otettiin kokeiluun uusi laji: koripallo.

Paimio

Perinteikäs jalkapallo- ja jääkiekkoseura Paimion Haka on ottanut tänä syksynä koripallon lajivalikoimaansa. Ajatus koripallotoiminnan aloittamisesta kyti seurassa jo useamman vuoden, mutta vasta viime kevään johtokunnan kokouksessa asia eteni toteutusvaiheeseen.

– Meillä on ollut seurassa muutamia koripallotaustaisia ihmisiä, ja lisäksi kyselyitä koripallotoiminnan aloittamisesta oli tullut jo aiemminkin seuran ulkopuolelta. Keväällä asiasta tehtiin päätös, kun löytyi varmuudella riittävän monta innokasta seura-aktiivia vastaamaan koripallotoiminnasta, sanoo PaiHan toiminnanjohtaja Kirsi Haltia.

Koripallotreenit starttasivatkin jo tämän viikon tiistaina naisten ja miesten yhteistreeneillä, ja sunnuntaina edessä on sekä junioreiden, että kokeneempien pelaajien treenivuorot. Haltian mukaan kiinnostusta sekä aikuisten että nuorten vuoroille on ollut syksyn tullen mukavasti.

– Eikä pelkästään seuran omaa väkeä. Ihan mukavasti homma on lähtenyt liikkeelle ja tiistaina ensimmäisellä vuorolla olikin jo useampi koripallosta kiinnostunut paikalla. Tämä talvi mennään vähän tunnustellen, miten paljon uusi laji lopulta saa suosiota ja jos harrastajamäärät jatkavat kasvuaan, voidaan sarjapeleihin lähtemistä miettiä sitten aikaisintaan ensi syksynä, Haltia sanoo.

Sisäliikuntahallista lisätilaa?

Kolme viikoittaista treenivuoroa oli käytännössä maksimi, mitä Hakalle pystyttiin täksi talveksi Paimiosta tarjoamaan. Se riittää alkuun hyvin, mutta jos lajin suosio kasvaa, voi tulla jo todella ahdasta.

Siksikin Hakan toiveissa on, että sisäliikuntahalliasia etenisi toteutusvaiheeseen jo ensi vuonna.

– Onhan se ihan selvää, että tässä asiassa katsottiin toiveikkaasti jo vähän tulevaisuuteenkin. Sisäliikuntahalli helpottaisi niin monen paimiolaisen seuran harrastamista talvikaudella, että se parantaisi vääjäämättä vuorotilannetta myös pienemmissä saleissa Paimiossa. Ja koripallolle soveltuisi useampikin jo olemassa oleva sisäliikuntapaikka paikkakunnalla, Haltia muistuttaa.

Toistaiseksi kuntokoriksen treenivuorot on merkattu syyskaudeksi 17. joulukuuta asti. Haltia korostaa, että aiempaa lajitaustaa osallistumiseen ei vaadita, eikä kyseessä myöskään ole kovin kallis harrastusvaihtoehto.

– Syyskauden maksu on mielestäni saatu aika kohtuulliseksi, eikä varusteiksi tarvita muuta kuin sisäpelikengät ja liikuntaan sopivat vaatteet. Matalan kynnyksen harrastamista siis, monessa mielessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän