Paimion ”käyntikortin” purkutyöt alkoivat – Surkeaan kuntoon ajautunut entinen Sähkölähteenmäen kiinteistö häviää jouluun mennessä maisemasta

0
VS Purku Oy aloitti purkamaan massiivista toimitilarakennusta tämän viikon tiistaina. Työn on määrä olla valmis vuoden loppuun mennessä.

Paimio

Jo vuosia Paimion käyntikorttina Helsingistä päin saapuville ”komeillut” entinen Sähkölähteenmäen, ABB:n ja Piikkiö Worksin toimitilana palvellut toimitilarakennus on kirjaimellisesti kohtaamassa loppunsa. VS Purku Oy aloitti tämän viikon tiistaina purkamaan runsaasta ilkivallasta kärsinyttä rakennusta, ja purkutöiden on määrä olla valmiina vuoden loppuun mennessä.

Monille rakennus saattaa rujosta nykyulkonäöstään huolimatta tuoda mieleen myös Sähkölähteenmäen ja ABB:n kultavuodet Paimiossa, joten samalla maan pinnalle putoaa myös merkittävä pala paimiolaista yrityshistoriaa.

– Onhan se tietyllä tavalla nostalgista myös meille, koska olemme purkaneet aiemmin myös viereisen toimitilan ja myös Lähteenmäen asuinrakennuksen Ala-Vistalla. Siinä mielessä tuttu kohde myös meille, sanoo VS Purku Oy:n toimitusjohtaja Petri Alander .

Toisaalta nykyisin Valentia Oy:n omistaman rakennuksen purkamiselle oli reilusti korkea aika. Käytännössä kaikki toimitilan ulkoikkunat oli jo ehditty viime vuosien aikana rikkoa, jonka lisäksi sisältä oli sekä rikottu paljon materiaalia että myös varastettu kaikki vähänkään arvokas.

– Olihan se vaarallinen ympäristö kelle tahansa liikkujalle. Ja nyt kun alue on aidattu ja siellä tehdään purkutöitä, liikkuminen on ehdottomasti kielletty. Se on turvallisuuskysymys, sillä purkualueella on syviä monttuja ja paljon teräviä esineitä, jotka voivat tehdä pahaa jälkeä, Alander varoittaa.

”Varastaminen lähtenyt käsistä”


Syytä varoitukseen on, sillä vaikka VS Purku Oy toi työkoneensa työmaalle vasta tiistaina, oli sieltä jo torstai-aamuun mennessä ehditty varastaa muun muassa koneiden akut.

– Varastaminen on tänä päivänä lähtenyt jo ihan käsistä. Mitkään aidat tai kamerat eivät pidättele varkaita. Kaikki mikä on vähänkin rahanarvoista ja helposti irrotettavissa, viedään, Alander harmittelee.

Hän toivoo, että purkutöitä tekevät saisivat työrauhan, eikä koneisiinkaan kajottaisi syksyn aikana.

– Kyse on pelkästään ihmisten turvallisuudesta. Varsinkin jos alueella liikkuu hämärään aikaan, on vakavan loukkaantumisen riski todella suuri. Toivon, että aitoja kunnioitettaisiin, Alander tähdentää.

Paimion ympäristölautakunta antoi Valentia Oy:lle viime syksynä virallisen purkukehotuksen, jonka takarajaksi asetettiin syksy 2023. Kehoituksen taustalla oli myös pelastuslaitoksen ilmaisema vakava huoli kiinteistön tilasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän