Paimion Oinilaan rakennettavan päiväkodin pääpiirustukset hyväksyttiin

0
Päiväkotirakennuksen ”pitkä julkisivu”.

PAIMIO

Paimion tekninen lautakunta hyväksyi torstain kokouksessaan Oinilan päiväkodin pääpiirustukset. Samalla lautakunta valtuutti teknisen johtajan sopimaan vähäisiä muutoksia kyseisiin piirustuksiin.

Uuden päiväkodin rakentaminen Oinilaan on vuosien 2023 ja 2024 investointihanke. Hanke on viivästynyt alkuperäisestä aikataulustaan uuden rakennuspaikan etsinnän takia. Työt pyritään aloittamaan vuoden 2023 lopulla, mutta rakentaminen painottuu vuodelle 2024.

– Tavoitteena on, että uusi päiväkoti saadaan käyttöön vuoden 2025 alussa, kertoo Paimion kaupungin tekninen johtaja Juha Saarinen .

Suunnitelmat Ark’Aboa Oy:ltä

Uusi päiväkoti rakennetaan kaupungin omistamalle, luonnontilaisena kallioiselle ja metsäiselle tontille Mannerbergintien varteen. Yksikerroksisen rakennuksen bruttoala tulee olemaan 1 159 neliömetriä.

Oinilan päiväkodin uudisrakennuksen arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Ark’Aboa Oy yhteistyössä muiden suunnittelualojen kanssa. Toimeksiantajana on ollut Paimion kaupungin tekninen toimi. Paimion sivistystoimi on ollut tiiviisti mukana päiväkodin suunnittelun ohjauksessa.

Rakennus on suunniteltu viidelle päiväkotiryhmälle, joista kaksi on alle 3-vuotiaiden ryhmiä. Suunniteltuja päivähoitopaikkoja on 78 ja henkilökuntaa noin 20.

Päiväkotiryhmät on suunnitelmissa sijoitettu rakennuksen ulkokehälle. Rakennuksen korkeaan keskiosaan tulee liikunta- ja leikkisali sekä ruokailutila.

Rakennuksen eteläsivulle on piirustuksissa sijoitettu tekninen tila, jakelukeittiö, vaatehuoltotilat sekä henkilökunnan sosiaali- ja hallintotilat. Tontin eteläsivulle on sijoitettu myös henkilökunnan pysäköintipaikat ja osa saattoliikenteen paikoista. Valtaosa saattoliikenteen paikoista tulee sijaitsemaan Mannerbergintien varressa.

Teräsbetonirunko, puupystyverhoilu

Uuden päiväkodin pääasiallisena runkorakenteena on teräsbetoni ja julkisivumateriaalina puupystyverhoilu. Täydentäviä osia verhoillaan kuitusementtilevyllä. Alapohja toteutetaan maavaraisena betonilaattana.

Pääasiallinen kattomuoto on aumakatto, ja vesikatteena on konesaumattu peltikate, joka tuetaan puuristikkorakenteen varaan kantavan yläpohjan päälle. Yläpohjan rakenne on betoninen ontelolaatasto. Yksikerroksisen rakennuksen ullakkotasalle on sijoitettu IV-konehuone. Rakennuksen paloluokka on P2.

Paimion kaupungin hallintosäännön mukaisesti tekninen lautakunta hyväksyy toimialaansa kuuluvien hankkeiden pääpiirustukset.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän