Paimion uusittu uimahalli viittä vaille valmis – “Tärkeintä on, että hallin testaamiselle ja sisäänajolle on riittävästi aikaa”

0
Tero Aaltonen, Hanna Hellsten ja Kasperi Ankelo testailivat loppuviikosta uimahallin uusia säilytyskaappeja. Ne aukeavat ja lukittautuvat tunnistamalla uimarin käyttämän rannekkeen.

Paimio

Paimion uimahallisaneeraus on lähestymässä sitä pistettä, jossa altaita aletaan täyttämään vedellä. Laatoitukset on siis viimeistä silausta vaille tehtynä, ja syyskuun vaihtuessa lokakuuksi tarkoituksena on päästä testaamaan viittä vaille valmista uimahallia.

– Periaatteessa uimahalli alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis, mutta toisaalta tämän tyyppisessä projektissa testaus- ja varoaikaa pitääkin olla. Kun altaat täytetään, nähdään miten tekniikka toimii ja onko jossain mahdollisia vuotoja tai muuta pieniä toimenpiteitä vaativaa, sanoo urakoitsija Kemppe Oy:n työmaainsinööri Hanna Hellsten .

– Ja se on vain hyvä, että varoaikaa on. Pelkästään altaiden täyttö ja tyhjennys ottavat viikon, huomauttaa vastaava työnjohtaja Kasperi Ankelo .

Kaikki on edennyt runsaat 1,5 vuotta kestävässä saneeraushankkeessa toistaiseksi aikataulun mukaan. Ja kun työt alkavat olla näin lähellä loppusuoraa, tuskin mitään merkittäviä yllätyksiä enää matkan varrelle ehtii tullakaan.

– Tärkeintä on, että hallin testaamiselle ja sisäänajolle on riittävästi aikaa. Olemme sopineet tilaajan, eli Paimion kaupungin kanssa, että halli luovutetaan heille marraskuun viimeisenä päivänä. Kaikki näyttää sen suhteen nyt hyvältä, Ankelo sanoo.

Avajaiset loppiaisen jälkeenUimahalliremontin startti ajoittui muutama kuukausi sen jälkeen, kun sota Ukrainassa alkoi. Alkuvaiheessa materiaalien toimitusvarmuus saattoi aiheuttaa pientä huolta, mutta lopulta lähes kaikki tarvikkeet on saatu Paimioon ajallaan. Ainoastaan allasosaston laatat ovat lopulta hieman erilaiset kuin alun perin oli tarkoitus.

– Se varmaan kertoo, miten hyvin kaikki on sujunut. Ainoa muutos suunnitelmiin oli se, että allaslaatat ovat hieman erilaiset kuin alun perin oli suunniteltu, koska tehtaan laiterikko olisi venyttänyt alun perin valitun laatan toimitusaikaa huomattavasti. Mutta käytännön vaikutusta asialla ei ole, Paimion kaupungin kiinteistöpäällikkö Tero Aaltonen hymyilee.

Kun kaupunki saa valmiin hallin käyttöönsä marras-joulukuun taitteessa, on sen jälkeen aikaa runsas kuukausi oppia sekä uudesta hallista että myös opettaa henkilökuntaa käyttämään sitä.

– Joulukuussa hallia testataan ja tavoitteena on, että loppiaisen jälkeen ovet avautuisivat kaikille, Aaltonen sanoo.

Kurottaja koki ilkivaltaaNuorten tekemä ilkivalta on puhuttanut myös Paimiossa aika ajoin, ja uimahallityömaallakin nuorten tekemät kepposet johtivat elokuussa tilanteeseen, jossa kurottaja hajosi kriittisellä hetkellä.

– Tänne oli juuri tulossa maanantaina iso lasti tarvikkeita, ja kun niitä piti alkaa nostamaan kyydistä pois, olikin kurottaja huollossa. Nuoriso oli viikonlopun aikana käynyt hajottamassa koneen ohjauslaitteen. Mutta mitään muuta merkittävää ei ole ollut, vaikka nuoria selvästi työmaa onkin välillä kiinnostanut roskista päätellen, Hellsten kertaa.

Parhaillaan uimahallityömaalla työskentelee päivästä riippuen 10–20 henkilöä. Sähkötöiden lisäksi tilassa viimeistellään laattapintoja ja tehdään muita pintamateriaalien asennuksia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän