Paimiossa palkittiin kunnia- ja ansiomerkein

0
Kunnia- ja ansiomerkkien saajat yhteiskuvassa kaupungintalon kirkon puoleisella pihamaalla.

PAIMIO

Paimion kaupungin työntekijöille ja luottamushenkilöille myönnetään vuosittain kunnia- ja ansiomerkkejä kaupungin ja kaupunkilaisten hyväksi tehdystä mittavasta ja pitkäaikaisesta työstä. Myöntäjätahoja ovat perinteisesti olleet Tasavallan Presidentti ja Kuntaliitto.

Presidentti myöntää kunniamerkit erilaisin perustein yleensä itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta, mutta niiden luovuttaminen ajoittuu pääsääntöisesti seuraavaan syksyyn.

Kuntaliiton myöntämät ansiomerkit ovat useimmiten kytköksissä palkittavan henkilön työuran tai luottamustoimien pituuteen, yhtäjaksoisuuteen ja moitteettomuuteen.

Paimion kaupungin kunnia- ja ansiomerkkien saajien juhla pidettiin kaupungintalon Paimiosalissa viime keskiviikkona 6. syyskuuta.

Juhlassa luovutettiin paitsi Tasavallan Presidentin 6.12.2022 myöntämät kunniamerkit myös Kuntaliiton ansiomerkit useille Paimion kaupungin pitkäaikaisille luottamushenkilöille ja työntekijöille.

Tasavallan Presidentin myöntämät kunniamerkit luovutettiin mittausteknikko Rauno Bergille (SL R), lehtori, FM Toini Arolle (SL Ar), maanviljelijä Juha Kuopilalle (SVR M I kr) sekä osastopäällikkö, maanviljelijä Pasi Pörille (SVR M I kr).

Kuntaliiton ansiomerkit myönnettiin seuraaville henkilöille:

40-vuotisesta työstä kunnallishallinnon hyväksi saivat Kuntaliiton kultaisen ansiomerkin Paimion kaupungin pitkäaikaiset työntekijät perhepäivähoitaja Leena Arvo, varhaiskasvatusjohtaja Hilkka Koret, päiväkodin johtaja Päivi Kylén ja varhaiskasvatuksen opettaja Maria Vehmanen.

30-vuotisesta työstä kunnallishallinnon hyväksi palkittiin kultaisin ansiomerkein Paimion kaupungin perhepäivähoitaja Päivi Hotanen, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Päivi Järvinen ja luokanopettaja Pirkko-Liisa Kronbäck.

20-vuotisesta työstä kunnallishallinnon hyväksi palkittiin hopeisella ansiomerkillä lähihoitaja Kimmo Jalonen sekä kaupungin henkilökunnasta muun muassa työuran pituuden perusteella liikuntatyöntekijä Nikke Alakylä, nuoriso-ohjaaja Miika Koski, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Teija Laaksonen, koulunkäynnin ohjaaja Kirsti Rannikko-Salminen sekä perhepäivähoitaja Anne Vuori.

Kunnia- ja ansiomerkkien saajien puolesta myöntäjätahoja kiitti Rauno Berg.

”Liian suuri työkuorma ei ole kenenkään edun mukaista”Paimion kaupunkia kunnia- ja ansiomerkkien saajien juhlassa edustivat muun muassa kaupunginjohtaja Jari Jussinmäki ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mikko Lindberg (kesk.).

Lindberg kiitti ansio- ja kunniamerkkien saajia kaupungin hyväksi tehdystä mittavasta työpanoksesta kiittäen ja kannustaen samassa yhteydessä kaupungin koko henkilöstöä.

Lindberg korosti, että kaikessa työssä, mitä Paimiossa tehdään, on joka työpanoksen arvostamisella ja oikein resursoiduilla tehtävillä suuri merkitys.

– Toivottavasti työntekijöiden toiveita kuunnellaan, ja kehityskeskustelut ovat arkipäivää, hän sanoi.

Lindberg totesi esimiestyön korostuvan kaikessa julkisessa palvelutyössä ja toivoi resursseja myös esimies- ja tiimivalmennukseen:

– Onnistumisemme edellytys ei ole pelkästään kaupunginjohtajan ja toimialajohtajien vahva työpanos, vaan ihan kaikkien esimiesten ja tiiminvetäjien esimiestyö.

Lindberg puhui myös sairauspoissaoloista:

– Henkilöstöraporttia lukiessa miettii aina, miten sairauspoissaoloja voidaan vähentää. Ne eivät ole Paimiossa hälyttävällä tasolla, mutta ovat silti merkittävä lisäkustannus, Lindberg totesi.

– On sairauksia, joille ei todellakaan työyhteisö voi mitään, mutta on myös asioita, joihin voidaan vaikuttaa. Kun työntekijälle muodostuu liian suuri työkuorma, se ei ole kenenkään edun mukaista. Säästetty sairaspäivä mahdollistaa lisähenkilöstön hankinnan samalla kustannuksella. Tätä kannattaa miettiä eikä pitää henkilöstöä vain kustannuseränä.

Lindberg näkee, että Paimiossa on erinomainen työyhteisö, joka on samalla kaupungin tärkein voimavara. Lindberg ei halua lovia tähän rintamaan. Varsinkaan rasistisia tai muulla tavoin syrjiviä.

– Muuttovoittokuntana saamme uusia asukkaita. Maailma pienenee ja kansainvälisyys näkyy Paimiossa entistä enemmän. Ukrainan sodan seuraukset sekä kansainväliset kausi- ja vuosityöntekijät värittävät Paimionkin katukuvaa entistä enemmän, minusta mukavalla tavalla.

– Paimio on hyvä paikka. Pidetään huoli siitä, että kukaan ei syyllisty minkäänlaiseen syrjintään kunnassamme. Pidetään rasismille nollatoleranssi, Lindberg tähdensi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän