Parkissa oli perjantai-iltana kolme vapaaehtoista- rauhallinen ilta oli Paimiossa

0
Perjantai-iltana nuoria oli liikkeellä kohtalaisen paljon eri puolilla Paimiota, mutta levottomuuksia ei ollut.

PAIMIO

– Hyvn rauhalliselta nyt näytti. Paljon nuoria oli liikkeellä, mutta ei näitä laitosnuoria näkynyt, eikä mitään levottomuutta. Sairaalan laavulla oli nuoria, Vistan koululla…

Näin kertoo ohjaaja Olga Hellström perjantain Parkki-päivystyksen kokemuksista. Kaupungin puolelta liikkeellä oli toisena työntekijänä Kristiina Mäntymaa ja vapaaehtoisia oli nyt syksyn ensimmäisessä päivystyksessä kaikkiaan kolme: kaikki naisia.

– No, kolme on enemmän kuin nolla. Avosylin otamme kaikki vastaan ketä vain mukaan tulee.

Edellinen Parkki-päivystys järjestettiin koulujen keväällä päättyessä, ja nyt seuraavat ovat tämän kuun 22. ja 29. päivä. Mukaan kaivataan edelleen vapaaehtoisia. Tällä kertaa Sauvossa ei tarvinnut poiketa, koska siellä liikkeellä oli kaksi työntekijää, mutta välillä käydään tilannetta seuraamassa sielläkin. Yleensä päivystyskierros päätetään noin puoliltaöin.

Myös poliisipartio oli liikkeellä. Osin syynä saattoi olla se, että kun edeltävien viikkojen tapahtumat nousivat julkisuuteen, se veti Paimioon tapahtumista kiinnostuneita nuoria muualtakin. Huomio kasvatti kiinnostusta sekä hyvässä, että pahassa.

Mutta nyt meno oli rauhallista?

– Kyllä, ja toivotaan että näin jatkuukin.