Peimari jyräsi TPK:n tennislukemin – Brassikärki Jonatan osui neljästi ja kiri mukaan maalikuninkuuskilpaan

0
Brasilialaishyökkääjä Jonatanin maalivire on parantunut kauden edetessä. Viime lauantain ottelussa hän nosti kauden maalisaldonsa jo 15:een.

Sauvo

JALKAPALLO Panosten puute alkaa vääjäämättä näkyä myös jalkapallon miesten Kolmosen syyskierroksilla. Siinä missä sarjakärki FC Inter 2 on jo käytännössä sinetöinyt sarjavoiton ja sitä kautta nousun Kakkoseen, alkaa myös putoamistaisto olemaan viimeistä silausta vaille valmis. Siksi keskikastin kamppailussa, jonka yläpäästä kotijoukkue Peimari ja jonka alapäästä vierailija Turun Pallokerho ovat, ei ollut enää lauantaina Sauvon Hakkispaanalla suurempaa tunnelatausta – saati panosta.

Ottelun ensimmäinen puolituntinen mentiinkin tutulla kaavalla: TPK puolusti tiiviisti omalla kenttäpuoliskollaan ja kyttäsi vastaiskuja samalla kun Peimari pallotteli pitkiä palloralleja 20–40 metrin päässä Kerhon maalista. Todellisiin maalipaikkoihin murtautuminen oli kuitenkin vaikeaa, mutta kun puolen tunnin puolustustaistelun jälkeen muuri viimein murtui ja Alim Moundi ja Jonatan veivät muutamassa minuutissa Peimarin 2–0-johtoon, oli vierailijoiden eväät käytännössä syöty.

Fysiikkavalmentaja maalissa


Toisella puoliajalla TPK löysi vielä hetkeksi peliin mukaan, kun Zachary Sherman pääsi livahtamaan 58 peliminuutilla Peimari-puolustukselta läpiajoon ja nosti pallon hallitusti yli vastaan tulleen Peimari-vahti Serafim Venturan . Seuran fysiikkavalmentajana työskentelevä Ventura oli pikahälytetty maaliin, koska joukkueen ykkösvahtina koko kauden torjunut Dhiego Bento palasi edeltävänä viikonloppuna takaisin kotimaahansa Portugaliin.

– Serafim oli käytännössä ainoa vaihtoehto tähän peliin, ja mielestäni hän selvisi pelistä lähtökohdat huomioon ottaen hyvin, kehui Peimarin valmentaja Marco Santos .

Kavennusmaalin jälkeen Peimari laittoi jälleen lisää kaasua pelaamiseensa, ja karkasi jälleen Moundin ja Jonatanin osumilla viidessä minuutissa 4–1-johtoon. Viimeiset puoli tuntia Hakkispaanalla oli vahvasti rennon pelailun makua, ja neppailun tuoksinassa Jonatan kävi sinetöimässä ensin hattutempun ja vielä viimeisillä peliminuuteilla iltapäivän neljännen osuman.

– Meillä on ollut, syystä ja toisesta, useita huonoja otteluja kauden aikana, mutta tänään olimme mielestäni lähellä sitä tasoa, mihin olemme parhaimmillamme pystyneet. Hyvä ottelu kokonaisuutena, Santos näki.

Bergistä uusi vaihde hyökkäykseen?


Jonatanin neljän maalin iltapäiväpuhde tarkoitti, että hän nosti maalimääränsä jo 15:een. Sarjan maalipörssiä johtava FC Inter 2:n Gezim Voca on siis enää yhden osuman päässä, ja Jonatanin lisäksi maalikuninkuutta jahtaa myös Peimariin syyskuun alussa Wilppaasta siirtynyt ja 15 kertaa tällä kaudella maalipuiden väliin osunut Gino Berg .

TPK:ta vastaan Berg pääsi kentälle runsaan tunnin pelin jälkeen, ja toi räjähtävän nopeana pystyjuoksijana heti aivan uuden vaihteen kotijoukkueen hyökkäämiseen.

– Ginolla on valtava potentiaali ja kyky auttaa meitä tulevaisuudessa. Hänellä on ominaisuuksia, joita joukkueesta on aiemmin puuttunut. On ilo, että hän halusi liittyä joukkueen mukaan tässä vaiheessa kautta, Santos sanoi.

Seuraavaksi Peimari kohtaa lauantaina sarjan kakkossijasta Åbo IFK:n kanssa kilpailevan porilaisen Musan Salaman. Keväällä MuSa haki tyylipuhtaan 0–3-voiton Sauvosta, joten oletettavasti edessä on jälleen haastava ottelu Peimarin näkökulmasta.

– Kaikki tietävät, että meidän on pelattava aivan parhaalla tasollamme, jos haluamme Porista pisteitä. On oltava fiksu pallollisena, mutta myös riittävän aggressiivinen pallottomana. Siitä tulee varmasti hyvä ottelu, Santos uskoi.

Peimarin kauden viimeinen kotipeli lauantaina 30.9. VG-62:sta vastaan kello 15 alkaen Sauvon Hakkispaanalla.

PaiHalle jo 14:s peräkkäinen tappio


Paimion Hakan miesten edustusjoukkueen viimeisetkin haaveet Kolmosessa säilymisestä alkavat karista rökäletappioiden myötä. Viime perjantaina joukkue hävisi vieraskentällä sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvalle Åbo IFK:lle 5–0, ja siten joukkueen mahdollisuudet varmaan Kolmosessa säilymiseen haihtuivat. Joukkue on nyt 10 pisteen päässä viimeisellä säilyjän paikalla olevasta TPK:sta, kun otteluja on enää jäljellä kolme.

Pelaajapulan kanssa läpi kauden kamppailut PaiHa aloitti kautensa mukavasti keräämällä kuusi pistettä viidestä ensimmäisestä ottelustaan. Sen jälkeen tappioita sarakkeeseen on merkitty jo 14 peräkkäin, ja se on yksi pisimmistä tappioputkista Kolmosen lähihistoriassa. FC Boda hävisi myös toistaiseksi viimeiseksi jääneellä Kolmosen kaudellaan 2018 14 ottelua peräkkäin, ja Liedon Pallo poistui tappio niskassaan kentältä peräti 16 peräkkäisessä ottelussa kaudella 2014.

Sarjassa on jäljellä vielä kolme ottelua, joissa PaiHa kohtaa FC Ålandin kotikentällään ensi lauantaina, Maskun Palloseuran ja Kaarinan Pojat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän