Peimarin salamamaali shokeerasi PaiHan – Paikallispelissä oli viime vuosilta tuttu kaava: Peimari hallitsi, PaiHa haparoi

0
Peimari-kapteeni Aki Varjonen vietti kahden maalin iltapäivää paikallisottelussa PaiHaa vastaan. PaiHan Otso Milan (vas.) ja Armin Menkovic seurasivat lähietäisyydeltä Varjosen tekemän 3-0-maalin syntyä.

Sauvo

Miesten Kolmonen

Peimari Utd–PaiHa 6–0 (5–0)

JALKAPALLO Lauantaina Sauvossa pelattu Peimari Unitedin ja PaiHan välinen paikallisottelu noudatti samaa tuttua kaavaa kuin keväinen ja viime syksyinen kamppailu: Peimari oli läpi ottelun loikan edellä, eikä PaiHa tahtonut saada omaa peliään käyntiin kuin hetkittäin.

Toki oma iso vaikutuksensa ottelun kulkuun näytti olevan myös jo toisella peliminuutilla syntyneellä Peimarin johtomaalilla, jota edelsi räikeä kommunikaatiokatkos PaiHa-puolustuksen ja PaiHa-maalivahti Valon Gerxhalijan välillä.

– Eihän sitä kukaan odottanut, että peli alkaisi noin. Kyse oli pienestä väärinkäsityksestä ja se oli samalla aika shokkialku koko joukkueelle, tuumi PaiHan parhaana palkittu Matias Turunen.

Kun Peimarin Pedro Diniz oli napannut pallon kuin lahjana PaiHa-puolustukselta ja vienyt joukkueensa heti avausminuuteilla johtoon, tuntui koko PaiHa-leirin itseluottamus hävinneen. Joukkue hävisi lähes järjestään kaksinkamppailut, syötti heikosti ja liikkui tahmeasti. Vaikka joukkue on nuori ja monen pelaajan kokemus Kolmosen peleistä on vielä vähäinen, on ryhmä näyttänyt heikosti sujuneen syyskierroksenkin aikana useasti parempia otteita.

– Meillä on aika nuori ja hajanainen ryhmä, joka ei ole ihan päässyt treenaamaan yhdessä parhaalla mahdollisella tavalla. Näkisin silti, että kyllä me parhaamme teimme. Ja tulemme tekemään myös kaikissa kauden viidessä jäljellä olevassa ottelussa, Turunen mietti.

Viiden maalin 45-minuuttinen

Dinizin avausmaalin jälkeen Daniel Pires jatkoi maalitehtailua siirtämällä kotijoukkueen 18 peliminuutilla 2–0-johtoon. 3–0- ja 4–0-maalit syntyivät hetkeä myöhemmin Peimarissa jo lähes kymmenen vuotta pelanneen Aki Varjosen lapikkaasta. 5–0-taukonumerot puolestaan syntyivät juuri ennen vihellystä Jonathanin tarkalla sijoituksella ohi Gerxhalijan.

– Ensimmäisellä jaksolla saimme hyvin pidettyä vauhtia yllä, emmekä lähteneet mukaan vastustajan alhaisempaan tempoon. Toisella puoliajalla meni sitten vähän neppailuksi, Varjonen hymähti.

Toisella puoliajalla Peimari ei muutamista paikoista huolimatta onnistunut enää saamaan nahkakuulaa verkon perukoille asti kuin kertaalleen: jälleen Jonathanin toimesta.

Keskikentän keskustassa peliä rakentavalle Varjoselle kahden maalin iltapäivä merkitsi samalla kauden ensimmäisiä osumia.

– Tuntuu, että aika usein jos on maalin tehnyt, on niitä tullut sitten heti kaksi, hän hymyili viitaten muun muassa viime kauden VG-62-peliin.

PaiHan toiveet täydennysmenettelyssä

Peimari kohenteli voitolla asemiaan taulukossa pari pykälää ja on nyt viisi kierrosta ennen päätöstä neljäntenä. Käytännössä nouseminen kärkikolmikkoon vaatii onnistuneen loppukauden lisäksi myös apuja kolmantena ja toisena olevilta MuSalta ja Åbo IFK:lta.

– Totta kai lähdetään vielä hakemaan hyvää loppukautta ja mahdollisimman montaa hyvää peliä. On totta, että peliesityksemme ovat ailahdelleet vähän liikaa kauden aikana, Varjonen myönsi.

Pelaajamateriaali olisi voinut antaa saumat jopa parempaan toistaiseksi.

– Onhan tässä koko joukkueellinen todella taitavia pelaajia, mutta jostain syystä yhteispeli ei ole rullannut hyvin kuin ajoittain. Emme vain ole saaneet palasia loksahtamaan kohdalleen. Siksikin jo ensi kautta ajatellen olisi hyvä saada onnistumisia viiteen viimeiseen peliin myös kärkijoukkueita vastaan, Varjonen tuumii.

PaiHa puolestaan on 12 peräkkäisen tappion myötä valahtanut sarjassa viimeiseksi, ja säilymishaaveet roikkuvat oikeastaan enää sarjan täydennysmenettelyssä. Sekin vaatii varmuudella ainakin pykälää ylempänä olevan Wilppaan ohittamista ja myös apuja Kakkosessa tällä hetkellä putoajan paikalla olevalta Pargas IF:ltä.

– Totta kai teemme loppukauden aikana sen, mitä pystymme, PaiHan Matias Turunen lupaa.

Peimari jatkaa pelejään sarjassa keskiviikkona vieraskentällä TPS Akatemiaa vastaan. PaiHan pelit puolestaan jatkuvat perjantaina Paimiossa sarjakärki FC Inter 2:sta vastaan.