”Rapsakat neljä kentällistä ja Viihteen puolelta vahvistuksia”– PKS lähtee jälleen ottamaan askelta eteenpäin

0
PKS lähtee alkavaan kauteen hyväntuulisena ja ehkä hieman juonikkaanakin. Vasemmalta Pontus Paakkonen, Aleksi Rantala, Benjamin Roozbehan, Eppu Varjamo ja Pascal Plattner. PKS pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa torstaina Turun Kupittaalla vastustajanaan Chiefs.

PAIMIO

– Joukkueen runko on pysynyt hyvin kasassa. Aika pitkälti samat ukot jatkaa. Tässä joukkueessa on hyviä ja fiksuja jätkiä. Yhdessä kun tehdään, niin hyvin menee. PKS:ssä kukaan ei ole toisen ylä- tai alapuolella. Ja kaikkien täytyy tehdä paljon töitä.

– Rapsakat neljä kentällistä ja PKS Viihteen puolelta tarvittaessa vahvistuksia.

Näin tuumii letkeään kuusamolaiseen tyyliinsä Paimion Kiekkoseuran eli PKS:n kakkosdivisioonajoukkueen vastuuvalmentaja Pekka Raunio alkavan jääkiekkokauden kynnyksellä.

Kuuma ilta Kupittaalla?PKS avaa kautensa jo ylihuomenna torstaina, jolloin se kohtaa vieraskaukalon iltaottelussa Turussa yliopistojoukkue Chiefsin.

Kupittaan viihtyisille lehtereille saattaa saapua Paimiosta muutamakin autolastillinen väkeä. Melko tuoreessa muistissa on nimittäin vielä se, kuinka terhakasti nuori paimiolaisryhmä laittoi viime kevättalven playoffseissa kampoihin suvereenille sarjajohtajalle Naantalin VG-62:lle.

Loppuottelupaikkaa ei silti herunut, mutta kuitenkin kunniakas lohkon nelossija. Se ylitti selvästi syksyn 2022 odotukset.

– Joka vuosi on menty eteenpäin.

Mutta menneitä meriittejä ei kannata jääurheilussa muistella, vaan keskittyä tulevaan.

”Ei ole inflaation vaaraa”– Avausvastustajasta Chiefsistä voin sanoa ainakin sen verran, että hyvänä päivänä se voi voittaa kenet tahansa. Minkäänlaiseen ylimielisyyteen ei siis ole Kupittaalla varaa. Eikä kyllä missään muuallakaan, korostaa Raunio ja povaa hyvää, tasaista sarjaa.

– VG-62 ja RNK ovat aina vaarallisia. Haka on vahvistunut, mutta Harjavalta on ehkä hieman kysymysmerkki. Veikkaan, että tällä kaudella pelataan hyvää, viihdyttävää jääkiekkoa. En usko että minkäänlaista inflaation vaaraa on olemassa.

Paimion värikkäitä paikallisotteluja on tiettävästi luvassa jopa enemmän kuin aikaisemmin. Jos tieto pitää paikkansa, se on mainio juttu sekä yleisön että pelaajien kannalta.

– Ennen viikonlopun paikallispeliä aistii usein jo alkuviikon treeneissä, että jotain hieman poikkeuksellista on ilmassa, Raunio sanoo.

Ilotulitusta Loimaan suunnaltaPKS on saanut hyökkäyspäähänsä kovan luokan vahvistuksen. Kyseessä on Forssan Palloseuran Mestis-joukkueen varakapteenina viime kaudella hyvin tehoin pelanneesta 23-vuotta elokuussa täyttäneestä Eppu Varjamosta .

– Eppu on lähtöisin Loimaalta ja pelasi jo 16-vuotiaana Rocketsien riveissä erittäin hyvää kakkosdivisioonakiekkoa.

Varjamo on pelannut Mestistä hyvällä menestyksellä myös KooVeen riveissä, joten kyseessä on PKS:lle kovan luokan vahvistus.

Myös PKS:n maalivahtitilanne on hyvä. Tällä tietoa sekä Max Hovila että Pontus Paakkonen jatkavat keltapaitojen vahvuudessa.

Vain pakki puuttuu – tai kaksi– Puolustuskaan ei ole lainkaan huonolla tolalla, mutta jos yksi tai kaksi meidän arvoihimme sopivaa pakkia vielä löytyy, niin en pane yhtään hanttiin.

– Nyt näyttää siltä, että täyttä rosteria pukkaa joka matsiin, mutta niin pitää ollakin, koska kausi on pitkä ja kuluttava, tietää Raunio vanhasta muistista.

– Kasassa on mielestäni kova nippu pelaajia, ja varmasti täytyy välillä miettiä, että keitä laittaa kulloinkin avauskokoonpanoon. Eli kerrankin meillä on niin sanottu positiivinen ongelma.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän