Sankoruiskullinen näkyvyyttä pimeneviin syysiltoihin – Sauvon VPK-nuoret laittoivat 150 heijastinta jakoon

0
Kymmenkunta Sauvon VPK:n nuoriso-osastoon kuuluvaa kävi torstai-iltana viemässä heijastimet Sauvon torin esiintymislavalle.

Sauvo

Sauvon VPK:n nuoriso-osasto kävi torstai-iltana viemässä sankoruiskullisen heijastimia Sauvon torin esiintymislavalle. Sankoruiskullinen tarkoittaa tässä tapauksessa täyttä sangollista, eli noin 150 heijastinta.

– Heijastimet on saatu Varsinais-Suomen pelastuslaitokselta. Halusimme tehdä oman osamme liikenneturvallisuuden parantamiseksi myös Sauvossa, kun syksyn illat pimenevät ja jalankulkijoiden sekä pyöräilijöiden havaitseminen käy haastavammaksi. Heijastimen kera liikkuja näkyy huomattavan paljon aikaisemmin, idean alulle laittanut Sauvon VPK:n vanhempi sammutusmies Jari Mäkirinne kertoo.

Heijastimet ovat Sauvon torilla kenen tahansa noudettavissa, mutta VPK:sta toivotaan, että heijastimia otetaan vain tarpeeseen. Eli jos itseltä tai joltakulta tuttavalta sellainen puuttuu.

– Toivotaan, ettei mitään ilkivaltaa käytäisi ainakaan tekemässä. Uskotaan ja luotetaan, että paikalliset nuoret ja vanhemmatkin ovat sen verran fiksuja, Mäkirinne hymyilee.

Esiintymislavalla olevaan sankoruiskussa on lisäksi ohjeet sellaisen käyttöön, jotta heijastimia noutavat voivat miettiä, sopisiko sellainen vaikkapa oman kodin alkusammutusvälineistöön.