Turkulainen vaateliike on puoliksi paimiolainen

0
Raisiolainen Matleena Forsström ja paimiolainen Ella Neva perustivat vaateliikkeen Turkuun viisi vuotta sitten.

Palveleva kivijalkaliike, josta saa laadukkaita vaatteita. Näin yrittäjät Matleena Forsström ja Ella Neva kuvaavat Turun Linnankadulla sijaitsevaa À la Elle -vaateliikettään. Nykyisellä pikamuodin ja verkkokaupan aikakaudella he uskalsivat toimia vastavirtaan kun perustivat liikkeensä viisi vuotta sitten. Aivan nuorten sijaan heidän liikkeensä asiakaskuntaansa ovatkin aikuisemmat naiset.

– Kohderyhmämme ovat yli 35-vuotiaat, hyvin toimeentulevat aikuiset naiset, Neva kuvaa.

Kivijalkaliikkeen lisäksi heillä on toki pieni verkkokauppa, mutta pääosin myynti tapahtuu kasvotusten. Silti netti on hyvä tapa tavoittaa asiakkaita.

– Meillä on esimerkiksi hyvin aktiivinen Instagram-tili, alaelleturku, jota päivitämme ihan joka päivä. Miehemme ottavat meistä kuvia, joissa esittelemme vaatteita tuossa Linnankadulla, Forsström ja Neva kertovat.

Sieniretkeltä paimiolaiseksi



Vaikka vaateliike toimii Turussa, on se periaatteessa puoliksi paimiolainen, sillä toinen yrittäjistä, Ella Neva on asunut Paimiossa jo 18 vuotta. Päätös muuttaa Paimioon syntyi sattumalta, mutta nyt hän ei olisi enää valmis muuttamaan sieltä pois.

– Olimme mieheni kanssa sieniretkellä Paimiossa kun vastaan tuli talo, johon ihastuimme. Ostimme sen talon sillä samalla sieniretkellä, Neva naurahtaa.

Hän kertoo olevansa “ylpeä paimiolainen” ja viihtyvänsä paikkakunnalla erittäin hyvin.

Vanhoja työkavereita



Yrittäjät tuntevat toisensa pitkän ajan takaa ja he ovat alun perin työkavereita vaatealalta. Muutama vuosi sitten he saivat idean perustaa yhteisen oman vaateliikkeen.

– Pitkään pallottelimme asiaa ja miehemme kannustivat meitä ryhtymään yrittäjiksi, naiset muistelevat.

Neva kävi yrittäjäkoulutuksen Salossa ja siellä hän teki liiketoimintasuunnitelman tuolloin vielä kuvitteelliselle À la Elle -vaateliikkeelle.

– Sitten päätimme, että nyt haemme Finnveralta rahoitusta ja jos se menee läpi, niin sitten perustamme yrityksen, Neva kertoo.

Ja niinhän siinä kävi, että hakemus meni läpi ja yritys perustettiin. Sitä ennen täytyi kuitenkin vielä löytää sopiva liiketila.

– Haimme pääasiassa tilaa tästä Linnankadulta. Ensin ei mitään löytynyt, mutta heti kun tämä vapautui tiesimme haluavamme tämän, he kertovat.

Useamman kuukauden remontin jälkeen liike avautui maaliskuussa 2018.

Naisellisia vaatteita



Pääosin yrittäjät maahantuovat liikkeensä vaatteet itse muun muassa Italiasta, Ranskasta, Tanskasta ja Ruotsista. He pyrkivät ottamaan myyntiin sellaisia vaatteita, joita ei Suomesta juurikaan saa muualta. Tällaisia ovat muun muassa italialaisten Camicettasnob- ja Soie-merkkien vaatteet.

Myymälän valikoiman vaatteita he kuvaavat helpoiksi ja naisellisiksi.

– Laatu on tärkeää ja se, mistä vaatteet tulevat, he sanovat.

Usko tulevaisuuteen



Viiden toimintavuoden aikana yritystä on varjostanut muun muassa korona-aika sekä yleinen inflaatio, mikä on vaikuttanut kotitalouksien rahankäyttöön ja näkynyt vaateliikkeessäkin. Tulevaisuuden suhteen yrittäjät ovat kuitenkin toiveikkaita.

– Olemme odottavaisia ja luottavaisia, että kaikki haasteet hellittävät jossain vaiheessa, Forsström sanoo.

– Aina pitää uskoa tulevaisuuteen, Neva jatkaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän