Kuntsari pääsi kurkistamaan, miltä tammikuussa ovensa avaava Paimion uimahalli näyttää nyt: “Käytännössä kaikki pinnat olivat lokakuun lopulla valmiina”

0
Kylmäaltaan värimaailma ja porrastus ovat työpäällikkö Ilmari Penttilän mukaan uusitun uimahallin visuaalisesti näyttävin kokonaisuus.

Paimio

Tammikuussa ovensa avaava Paimion uimahalli Solina on jo viimeistä silausta vaille valmis. Tässä tapauksessa viimeinen silaus tarkoittaa pitkälti sellaista, mitä ihmissilmä ei enää uutuuttaan kiiltävää allasosastoa silmäilemällä näe.

– Käytännössä kaikki pinnat olivat lokakuun lopulla valmiina, ja sen jälkeen meillä on vielä kuukausi aikaa testata laitteistoa ja säätää se kohdilleen luovutusta varten. Ja sehän on edessä marraskuun lopulla, sanoo urakasta vastaavaan Rakennusliike Kemppen työpäällikkö Ilmari Penttilä.

Laitteiston testaaminen on käytännössä sitä, että vesien suodatus- ja puhdistusjärjestelmiin haetaan oikeita asetuksia. Se vaatii altaiden täyttöjä ja tyhjennyksiä, jotka vievät aina aikaa usemman päivän.

– Ideaalitilanteessa toki altaita ei tarvitsisi täyttää kuin kerran, ja sitten asetukset saataisiin kerralla kohdilleen. Ihan niin helppoa se ei kuitenkaan ole, vaikka aika pienillä lisätöillä tähän asti onkin selvitty. Ja toki aikataulu antaa niille myös hyvin myöden, koska urakka on edennyt alusta asti suunnitelmien mukaan ja suunnitellussa tahdissa, Penttilä kertoo.

Matala allas ja lastenallas näyttävät tältä. Taustalla myös 25-metrinen kuntouinti- ja ryhmäliikunta-allas.
Pukukaapit toimivat nykyaikaisesti älylukoilla.

Väreiltään viileä kylmäallas

Suurimmat muutokset “vanhaan Solinaan” verrattuna ovat kylmäallas, pukuhuone- ja saunatilat sekä kokoaan huomattavasti kasvattanut kuntosali. Kylmäaltaan erikoisuutena ovat helppokulkuiset portaat, jotka ovat korvanneet tikkaat. Myös altaan värimaailma vaihtelee violetin sävyistä tumman siniseen.

– Tämä on varmaan siistein yksityiskohta, mitä uuteen halliin on tehty. Toki myös saunat ovat sekä naisten että miesten puolella vähän tavallista spesiaalimmat, Penttilä hymyilee.

Saunatiloissa tilaa tosiaan riittää, ja lämmöistä vastaa kaksi isoa sähkökiuasta molemmissa löylyhuoneissa. Identtisiin saunoihin mahtuu kerralla helposti toistakymmentä saunojaa kumpaankin. Kuten jo allasosastollakin kävi ilmi, uusitussa Solinassa on kiinnitetty nykystandardien mukaisesti huomiota erityisesti esteettömyyteen.

Jos marraskuussa hallissa tehdään testauksia, on joulukuussa sitten jo altaaseen pulahtamiseen aika. Tuolloin uutta hallia pääsevät ensimmäisenä kokeilemaan koululaisryhmät.

Tavoitteena on, että kaikille Solinan ovet aukeaisivat heti loppiaisen jälkeen, ja sen myötä runsaat 1,5 vuotta kestänyt uimahalliton jakso Paimiossa päättyisi.

Aiemmin Solina ei näkynyt millään tavalla Vistantielle, mutta uusitusta uimahallin sisäänkäynnistä loistaa jatkossa valokyltti myös keskustan pääväylälle päin.
Poreallas on tutussa paikassaan, mutta käynti sinne on eri puolelta kuin aiemmin.