Outi Aromaalle Yrittäjien timanttiristi: kasvoi yrittäjäksi ja nyt uraa takana 40 vuotta

0
Outi Aromaa on toiminut Sportia Santalan yrittäjän 40 vuotta.

Paimion Sportia Santalan yrittäjä Outi Aromaa palkittiin Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa 18.11. timanttiristillä 40 vuodestaan yrittäjänä. Hän toimii liikkeessä yrittäjänä yhdessä veljensä Timo Santalan kanssa.

Yrityksen on aikoinaan perustanut heidän isänsä, Esko Santala vuonna 1952.

Vaikka Aromaa on toiminut Santalan urheiluliikkeessä yrittäjänä 40 vuotta, todellisuudessa 60 vuotta täyttävä Aromaa on työskennellyt liikkeessä koko ikänsä ja kasvanut liikkeen takaosassa – kirjaimellisesti. Heidän kotinsa kun sijaitsi samassa rakennuksessa liikkeen kanssa.

– Ja kesätöihin olen tullut tänne ensimmäisen kerran varmaan 14-vuotiaana. Mutta virallisesti osuudet yrityksestä ostettiin neljäkymmentä vuotta sitten, hän muistelee.

Myös Aromaan tytär, Elina Järvinen työskentelee Santalassa.

Sähköpyöriä ja merinovillakerrastoja

Aromaa kertoo, että urheiluliike on muuttunut vuosikymmenten varrella. Alun perin liike oli keskittynyt pääosin polkupyöriin. Nykyisinkin polkupyöriä myydään, mutta enenevissä määrin sähköisinä versioina.

Nykyisin urheilu- ja ulkoiluvaatteiden valikoimaan panostetaan. Työnjako perheyrityksessä on selvä: Timo Santala on vastuussa polkupyöristä ja niiden korjaamisesta, kun taas vaatevalikoiman vastuu on Aromaalla ja Järvisellä.

Tällä hetkellä liikkeessä on meneillään joulusesonki.

– Merinovillakerrastoja menee paljon ja lämpösukat ovat aina varma lahjaostos, Aromaa kertoo.

Tänä jouluna ei hulavanteiden tai piikkimattojen tyylistä hittilahjaa ole näköpiirissä.

– Tosin osittain se on aina yllätys, mikä nousee sellaiseksi, Aromaa sanoo.

Innokas liikkuja

Aromaa on tehnyt pitkän uran paitsi yrittäjänä, myös yrittäjäyhdistyksessä. Hän on ollut vuosia mukana Paimion Yrittäjien hallituksessa ja aiemmin myös Paimion naisyrittäjissä.

Liikuntaharrastuksesta Aromaa innostui reilu kymmenen vuotta sitten ja hän käy nykyisin 2–3 kertaa viikossa ryhmäliikuntatunneilla. Kymmenessä vuodessa hän on pudottanut 30 kiloa painoaan.

– Käyn sekä KuntoPeimarin että Voimakas-salin aamutreeneissä. Tykkään käydä liikkumassa aamuisin, niin sitten on päivän treenit suoritettu, hän kertoo.

Vaikka Aromaa työskentelee urheiluliikkeessä, ei hän myönnä, että innostuisi jatkuvasti kokeilemaan uusia urheilulajeja.

– No ollaan me padelia käyty Ellun kanssa pelaamassa, hän hymyilee.

60 vuotta

Yrittäjyyden rinnalla Aromaa on toiminut viimeiset vuodet vanhempiensa omaishoitajana. Vanhemmat asuivat Santalan liikkeen yhteydessä olevassa kodissa, joten Aromaa pystyi veljensä kanssa käymään katsomassa heitä työnsä ohessa.

– Äiti kuoli vuonna 2021 ja isä muutti hoivakoti Viljaskaan samana vuonna. Hän on edelleen kiinnostunut yrityksen toiminnasta ja joka kerta kysyy päivän kassaa, kun häntä käydään katsomassa, Aromaa kertoo.

Nykyisin Aromaa asuu itse vanhempiensa talossa, lapsuuskodissaan.

Aromaa täyttää 60 vuotta 5. joulukuuta. Sen kunniaksi Sportia Santalassa järjestetään maanantaina 4.12. kahvitus.

– Ja varmasti jotain tarjouksiakin on luvassa, Aromaa lupaa.

Outi Aromaa

Täyttää 5.12. 60 vuotta

Toiminut Sportia Santalan yrittäjänä 40 vuotta

Syntynyt Paimiossa

Perheeseen kuuluu kaksi aikuista tytärtä ja lapsenlapsi

Harrastaa ryhmäliikuntaa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän