Paimion 700-vuotisjuhlinta kiteytyy pariin isompaan juttuun

0
Porin prikaatin sotilasvala vannottiin Paimiossa viimeksi 18.8.2018. Paikka oli Urheilupuisto, ja silloin tapahtumaa ja seurannutta ohimarssia seurasi monisataapäinen yleisö.

PAIMIO

Paimio täyttää 700 vuotta vuonna 2025. Osa juhlavuoden aikataulusta alkaa olla jo selvillä, mutta laajempi sisältö odottaa vielä valmistelua ja päätöksiä.

Kaupunginhallituksen nimeämä juhlavuositoimikunta on päättänyt, että juhlavuoden avajaiset pidetään uudenvuodenaattona 31.12.2024 tai seuraavana päivänä, jolloin juhlavuosi on alkanut. Seuraavaksi juhlitaan 7. päivänä toukokuuta. Silloin on kulunut tasan 700 vuotta ensimmäisestä tiedossa olevasta Paimiota koskevasta asiakirjamerkinnästä.

– Elokuussa on tarkoitus pitää taiteiden yö ja itsenäisyyspäivän tienoillekin on suunniteltu normaalia itsenäisyyspäivää laajamittaisempaa ohjelmaa. Juhlavuosi päättyy päättäjäistapahtumaan, kaupungin viestintäsuunnittelija Jouni Lehtiranta luettelee. Hän toimii juhlavuositoimikunnan esittelijänä.

– Viriämässä on paljon muutakin. Yhden uuden asian voin jo kertoa. Se on Porin prikaatin valatilaisuus, joka pidetään näillä näkymin elokuussa Paimiossa.

Ensiesitys kesäteatteriin Museonmäelle


Juhlavuoden ohjelmasisältöön kuuluu Paimion Teatterin ja Paimion kaupungin yhteistyönä tuottama näytelmän kantaesitys, joka on tarkoitus toteuttaa kesällä Museomäellä.

– Siihen etsitään tällä hetkellä käsikirjoittajaa ja todennäköisesti näytelmään sävelletään uutta musiikkiakin, Lehtiranta kertoo.

Myös yksittäiset ihmiset tai yhteisöt voivat tehdä omia ehdotuksiaan juhlavuoden ohjelmiksi. Toimikunta toivoo saavansa mahdollisimman pitkälle mietittyjä esityksiä, mutta alustavia ”ohjelma-aihioitakin ” voi esittää. Ohjeet ideoiden esittämiseen ovat kaupungin verkkosivuilla, tapahtumien joukossa olevalla omalla paimio-700-juhlavuosi -välilehdellä. Siellä on myös päivittyvää tietoa juhlavuoden tapahtumista ja niiden valmistelusta.

Lehtiranta lisää, että myös yhdistyksille, ryhmille tai yksityisille ihmisillekin avautuu ensi vuonna mahdollisuus hakea tuki- tai avustusrahoja oman ohjelman toteuttamiseksi. Ensimmäinen hakukierros avautunee maaliskuussa 2024 ja toinen saman vuoden joulukuussa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän