Paimion Urheilupuiston nurmea saatetaan korjailla vielä pitkään – ”Kenttä ei ole sopimuksen mukaisesti rakennettu”

0
Paimion Urheilupuiston yleisurheilukentän nurmella ei ole juuri liikuttu viimeisen 1,5 vuoden aikana. Yli 350 000 euroa viime maksanut nurmikentän uusiminen ei onnistunut suunnitelmien mukaisesti, ja nyt kentällä on edessä korjaustoimenpiteitä.

Paimio

Viime vuonna saneerattua Paimion Urheilupuiston nurmikenttää saattaa odottaa jopa kolmivaiheinen korjaus. Noin vuosi sitten valmistunut ja noin puoli miljoonaa euroa maksaneen kentän saneeraus epäonnistui nurmipinnoitteen osalta eikä kentällä päästy liikkumaan ja urheilemaan täysipainoisesti missään vaiheessa viime kesän aikana.

Syynä käyttökieltoon oli heikosti juurtunut siirtonurmi, ja se on ollut myös myös urakan kiistakapula kesän ja syksyn aikana.

– Kaupunki on reklamoinut kesällä nurmen katselmointien jälkeen urakoitsijaa asiassa, urakoitsija on vastineessa kiistänyt vastuunsa asiassa. Tilaaja on syksyllä teettänyt puolueettoman tavarantarkastuksen kohteessa, jonka lopputulemana oli, että kenttä ei ole sopimuksen mukaisesti rakennettu, kommentoi Paimion kaupungin tekninen johtaja Juha Saarinen .

Lokakuussa Paimion kaupunki reklamoi urakoitsijaa syksyn tavarantarkastuksen perusteella uudelleen.

– Jos pääurakoitsija ei tilanteen korjaamiseksi ryhdy välittömiin toimiin, ryhtyy tilaaja toimii kentän korjaamiseksi urakoitsijan kustannuksella, Saarinen sanoi tuolloin.

Korjausehdotus kaupungille


Viimeisimmän tiedon mukaan toimiin ryhdytään, jos vain Paimion kaupunki hyväksyy urakoitsijan tekemän ehdotuksen korjaustoimenpiteistä. Se sisältää jopa kolme korjausvaihetta, joista ensimmäinen olisi määrä tehdä vielä tämän syksyn aikana.

– Se olisi meidän toiveissa, että pääsisimme tekemään korjaustyön ensimmäisen vaiheen jo syksyn aikana. Toinen vaihe olisi sitten edessä keväällä ja viimeinen ensi kesänä. Nähdäkseni korjausten jälkeen kentällä päästäisiin urheilemaan ja liikkumaan siten jo ensi kesän aikana, uskoo urakasta vastanneen Iletekniikka Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Leino .

Urakasta on siis vastannut auralainen Iletekniikka Oy. Jo viime vuonna nurmen juurtumista epäiltiin, koska siirtonurmen asennus venähti elokuulta lokakuulle.

Urakoitsija ei kuitenkaan halua vierittää syytä nurmen juurtumisen epäonnistumisesta vuoden takaisen syksyn sateille.

– Urakkakohteena kenttä on ollut ihan samanlainen kuin muutkin vastaavat kohteet. Maapohjasta siirtonurmen alla on vain tullut liian epätasainen, ja olemme toimittamassa suunnitelmamme asian korjaamiseksi Paimion kaupungille, Leino korostaa.

Siirtonurmea ei haluta uusia


Paimion kaupungin toiveena on ollut, että kenttä olisi sopimuksen mukaisessa kunnossa ja siten turvallinen käyttää. Mahdollisesti se voisi vaatia jopa kokonaan uuden siirtonurmen asennusta, mutta urakoitsijan korjaussuunnitelmassa niin mittaviin korjaustoimiin ei oltaisi tarttumassa.

– Ei, kyse ei olisi uuden siirtonurmen asentamisesta, vaan ainoastaan maapohjan korjaamisesta nykyisen nurmen alla. Käytännössä siis lisää hiekkaa ja tasoitusta, jotta kenttä täyttäisi ne vaatimukset, joita tilaaja on sille asettanut, Leino sanoo.

Paimion Urheilupuiston yleisurheilukenttä sai viime vuoden urakassa uuden nurmipeitteen, jonka salaoja- ja kastelujärjestelmä uusittiin samalla. Työn kustannusarvio oli noin 350 000 euroa.