TYKS Akuutti:hakeudu päivystykseen vain kun on oikeasti hätä

0

Varsinais-Suomen hyvinvointialue viestittää, että Tyks Akuutin Turun päivystys on ollut hyvin ruuhkautunut ja odotusajat ovat olleet udeiden tuntien pituisia. Siksi Akuutista muistutetaan, että päivystykseen tullaan vain päivystysasioissa, kuten esimerkiksi rintakipu, hengenahdistus, runsas verenvuoto, murtuma tai voimakas päänsärky, johon särkylääke ei auta.

Aina ennen lähtöä paikanpäälle, pitää soittaa päivystysapuun (116117). Hätätapauksessa soitetaan aina numeroon 112.

Tyks Akuutissa arvioidaan jokaisen potilaan hoidon tarve noudattaen kansallista hoidonperusteet.fi –ohjetta. Hoidonperusteet.fi-palvelu tukee terveydenhuollon ammattilaisia kiireellisessä hoidon tarpeen arvioinnissa.

– Kaikissa vähemmän kiireellisissä ja kiireettömissä tilanteissa potilaiden tulee hakeutua ensisijaisesti omalle terveysasemalle. Esimerkiksi sairauslomatodistuksen tarve tai reseptin uusinta ei ole riittävä peruste hakeutua päivystyksen vastaanotolle, sanoo Varhan tiedotteessa Akuutin johtaja Sirpa Rantanen.

Omaolo.fi -osoitteessa voi tehdä arvion siitä millaista hoitoa tarvittaisiin.

Myös lasten päivystyksessä näkyy infektioiden lisääntyminen. Ensisijaisesti tulee ottaa yhteyttä omaan terveyskeskukseen. Mikäli päivystyksellinen arvio on tarpeen, tulee soittaa puhelinneuvontaan. Alle 16-vuotiaat tai heidän huoltajansa soittavat numeroon 02 313 1420.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän