Valtuustolta viimeinen sinetti: Paimion sisäliikuntahallin rakentaminen alkaa ensi keväänä

0
Paimion sisäliikuntahalli nousee vuosien 2024-2026 aikana Paimion jäähallin kaakkoiskulmalle.

Paimio

Jan Sundman

Paimion kuntapäätöksenteon syksyn kuuma peruna, eli sisäliikuntahallin rakentaminen sai lopullisen sinettinsä keskiviikkona kaupunginvaltuuston kokouksessa. Se olikin ainoa ensi vuosien kolmesta suurinvestoinnista, josta päädyttiin äänestämään. Yllättävää oli se, että hallihanke hyväksyttiin valtuustossa ylivoimaisesti äänin 31–3.

Yllättävän äänestystuloksesta teki se, että asiasta keskusteltiin värikkäin sanakääntein toista tuntia ennen varsinaista äänestystä. Varsinkin Timo Mäkelän (kok.), Nina Kallion (kok.) ja Sari Murron (sd.) puheenvuoroissa hallin tarpeellisuus kyseenalaistettiin.

– Kaupungin olisi hyvä tässä taloustilanteessa keskittyä peruspalveluiden ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Sellainen palvelu ei ole sisäliikuntahalli, eikä siihen nyt ole myöskään varaa, Mäkelä tähdensi.

– Jos talous kestäisi liikuntahallin rakentamisen, niin totta kai sellainen rakennettaisiin. Mutta kun se ei kestä, Murto jatkoi.

Toisaalta hallin puolesta puhuivat muun muassa niin Markus Kaarlela (kok.) kuin Tomi Nieminenkin (vas.).

– Onko se hyvää päätöksentekoa, että kaikki arviot perustetaan aina huonoimpaan mahdolliseen skenaarioon. Sanoin tämän jo vuosi sitten ja sanon nyt uudelleen: Sisäliikuntahallin aika on nyt, Kaarlela korosti.

Runsaan kahden vuoden projekti

Hallihankkeen läpimeno valtuustossa tarkoittaa sitä, että opetus- ja kulttuuriministeriöltä anottava 750 000 euron avustus haetaan vielä loppuvuoden aikana. Helmi–toukokuussa edessä olisi jo paikoitusaluetta ja sisäliikuntahallin pohjaa koskevan alueurakan toteutus, joka sisältäisi niin metsän raivausta, putkijohtojen vetämistä, valotolppien asennusta ja pysäköintialueen pohjien tekemistä.

Varsinaisen hallin rakentamiseen päästäisiin käsiksi aikaisintaan kesäkuussa, ja sillä aikataululla hallin valmistuminen menisi varovaisen arvion mukaan vuodenvaihteeseen 2025–2026.

Sisäliikuntahallin kokonaishinta-arvioksi on määritelty syksyn 2023 hintatasolla kaikkineen noin 6,5 miljoonaa euroa, jonka lisäksi piha- ja pysäköintialueen rakentaminen tulisi maksamaan runsaat 600 000 euroa.

Sisäliikuntahallin myötä koko urheilupuiston maisema tulee muuttumaan melkoisesti. Nykyinen urheilupuiston parkkialueelle johtava tieliittymä Vistantieltä poistuu, ja tilalle tehdään uusi liittymä noin 50 metriä etelän suuntaan. Nykyinen parkkialue tehdään käytännössä uusiksi ja alue laajentuu merkittävästi nykyisen jäähallin itäpuolelle. Kaikkiaan autopaikkoja tulee uusittuun urheilupuiston parkkialueelle runsaat 150, joista neljässä on sähköauton latausmahdollisuus.

Varsinainen sisäliikuntahalli nousee jäähallin kaakkoispuolelle, osittain nykyisen kuntoradan päälle. Teknisen lautakunnan syyskuun lopussa hyväksymästä hankesuunnitelmasta ja sen suunnittelupiirroksista käy ilmi, että itse pääsalin ja suihku- ja pukukoppitilojen lisäksi halliin tulisi 200-paikkainen katsomo, kahvio- ja aulatilat, noin sataneliöinen monitoimitila ja juoksusuora pituushyppypaikan kera.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän