Äänestys Paimion positiivisimasta yrityksestä päättynyt! – Tulokset julki 23.11.!

1. Paimion Apteekki, Heino Pernilä

Kolme tärkeintä asiaa yrityksessäni ovat asiakaslähtöisyys, koska ilman asiakkaita ei olisi meitäkään. Työntekijöiden osaaminen, jotta he voivat palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin. Kolmantena työntekijöiden hyvinvointi, jotta he tekevät työnsä vielä hyvällä fiiliksellä.Saan palautetta kotona siitä, että olen liikaa töissä.
Tulevaisuudessa haluan kehittää Paimion Apteekista entistä paremman apteekin ja toivon, että asiakkaamme antavat edelleen vinkkejä apteekkimme kehittämiseksi.Ala löytyi vahingossa. Luulin aluksi, että minusta tulisi tutkija. Valmistuin provisoriksi vuonna 1990 ja työskentelin Oriolan tukkuliikkeessä neljä vuotta. Sen jälkeen toimin Yliopiston Apteekissa Salossa 15 vuotta. Yrittäjänä olen toiminut hieman yli kaksi vuotta Paimiossa. Sitä ennen Laitilassa kymmenen vuoden ajan.

2. Suutaripalvelu Viimeinen Niitti, Anu Klemola

Kolme tärkeintä asiaa omassa yrittäjyydessäni ovat monipuolinen käsityöläisyys, ammatin ehdoton ekologisuus ja kirkkaat oivalluksen hetket.
Positiivisella asenteella haluan osoittaa, että mikään ongelma ei ole liian vähäpätöinen, etteikö sitä kannattaisi yrittää ratkaista. Elämä paranee niin pienistä asioista sitten kuitenkin.
Saan palautetta paljon, onneksi useimmiten positiivista. Tosin kun ihminen tekee, niin joskus myös mokaa. Onnekseni työskentelen suutarina enkä aivokirurgina.
Tulevaisuudessa haluan jatkaa valitsemallani tiellä, tosin joskus myös lottoan.Olen aloittanut jalkinealan yrittäjänä Paimiossa vuonna 2011. Seuraavana vuonna avasin keskustaan suutarinliikkeen. Suutarin ammatti oli jo nuoruuden vaihtoehto. Piti kuitenkin tehdä paljon töitä, ennen kuin rohkenin yrittäjyyteen. Olen nyt toiminut yrittäjänä yhteensä kymmenisen vuotta.

3. Peimarin Rakennuspalvelu Oy, Anton Ahvenlampi ja Ville Perälä

Kolme tärkeintä asiaa yrittäjyydessämme ovat halu palvella asiakkaita kuunnellen heidän toiveita ja antamalla ammattitaitomme mukaan jo työn suunnitteluun. Meille on tärkeää, että työn laatu vastaa asiakkaiden odotuksia.
Työn monipuolisuus: päivittäisen rakentamisen lisäksi työhömme kuuluu tarjouslaskenta, asiakaskäynnit, laskutus sekä tulevien työmaiden suunnittelu.
Positiivisella asenteella haluamme luoda positiivisen kuvan tekemisestämme.
Saamme palautetta hyvästä työn jäljesta. Välillä kiireessä jotkin asiat pääsevät unohtumaan, mutta tähän tulemme jatkossa kiinnittämään huomiota.
Tulevaisuudessa haluamme kehittää yrityksemme toimintaa entistäkin joustavammaksi, sekä työllistää nuoria alalle pyrkiviä tekijöitä.Meitä molempia on pikkupojista asti kiinnostanut kaikenlainen rakentaminen. Aloitimme vuoden 2015 syksyllä työskentelemään yhdessä omilla toiminimillä. 2016 keväällä kypsyi ajatus yhteisestä yrityksestä ja perustimme Peimarin Rakennuspalvelu Oy:n vuoden 2016 heinäkuussa. Tällä hetkellä työllistämme itsemme lisäksi neljä työntekijää.

4. Ravintola Poimari, Annukka Laine

Pidän ihmisten kanssa toimimisesta. Tärkeää on myös ideointi ja niiden toteutus. Esimerkiksi uusien tapahtumien luominen hyvässä innokaassa porukassa on parasta työssäni. Samoin vapaus toimia ja toteuttaa hullumpiakin ideoita
Positiivisella asenteella haluan saada myös muut hyvälle tuulelle, koska negatiivisuudella ei ole koskaan saavutettu mitään ihmeellistä.
Saan palautetta naurustani.
Tulevaisuudessa haluaisin että yhä useampi paimiolainen löytäisi Poimarista vapaa-ajan vietto paikan niin arkena kuin viikonloppuisin.Vanhempani ovat olleet huonekaluyrittäjiä vuodesta 1973 asti, joten olen vauvasta asti ollut mukana yrittäjyydessä. Näin ollen yrittäjyys oli selkeä valinta. Ensimmäisen kerran olin töissä ravintola-alalla 15-vuotiaana ja siitä lähtien työskennellyt pääasiallisesti matkailu-alalla. Näin olikin selkeä päätös lähteä opiskelemaan matkailualaa Lahden ammattikorkeakouluun ja sieltä päädyin pyörittämään Poimaria. Ja sillä tiellä tuleekin ensi kesänä jo 10 vuotta täyteen.

5. Hakko Production, Elina Hakko

Kolme tärkeintä asiaa yrittäjyydessäni ovat… perinteiden jatkaminen nykyään harvinaisella alalla. Perinteitä haluan jatkaa jo ihan siitä syystä, että ennen kaikki oli paremmin. Tuotteiden materiaali oli laadukasta, kaikki tehtiin käsin koska koneita ei ollut ja tuotteet tehtiin kestämään. Silloin se oli itsestäänselvyys, tänä päivänä halpatuotanto tahtoo hukuttaa tämän ajatusmaailman.
Käsityön arvostuksen nostaminen. Töideni ohella valistan mielelläni miksi ja miten tämänpäivän käsityöläisistä kannattaa pitää kiinni. Haluan omalta osaltani vaikuttaa siihen, että edes tämä harvinainen perinnetyö jatkaa olemassaoloaan.
Itsensä elättäminen juuri minulle mielekkäällä tavalla.
Positiivisella asenteella haluan piristää asiakkaideni päivää. Haluan saada asiakkaille takaisin rehdin asiakaspalvelun tunteen tässä muuten niin kiireisessä maailmassa. Ja kyllä se positiivinen asenne saa ihan itsenikin viihtymään ammatissani.
Saan palautetta kovasta äänestä, hersyvästä naurusta, käkätyksestä ja rennosta meiningistä.
Tulevaisuudessa haluan pitää itseni juuri tällaisena yrittäjänä. Eli toivon rankan työpanoksen hilpeällä mielellä varustettuna riittävän ehkäisemään kompastumista byrokratian ja massatuotannon jalkoihin.Olen lähisukuni toinen yrittäjä, heti isoisäni jälkeen, joka oli myös käsityöläinen.
Halusin yhdistää rakkaan harrastuksen, hevoset ja kädentaidot. Opintojen myötä valkeni, että kyseisillä tekniikoilla ja tietotaidoilla voin myös hevosvarusteiden lisäksi tehdä niin paljon muitakin nahkatuotteita, rajana on vain oma mielikuvitukseni.

6. Asianajotoimisto Vesa Thureson, Vesa Thureson

Kolme tärkeintä asiaa omassa yritystoiminnassani ovat asiakkaiden palveleminen, luotettavuus ja työn hyvä laatu. Asiakkaiden hyvä palveleminen tarkoittaa sitä, että työt tehdään asiakasta kuunnellen ja hänen tarpeet huomioon ottaen sekä asiakkaita ja muita ihmisiä arvostaen ja kunnioittaen. Toimistolle on tärkeää asiakkaiden tyytyväisyys. Luotettavuus tarkoittaa sitä, että se mitä luvataan, tulee pitää. Tärkeää on se, että asiakas voi luottaa, että hänen asiansa on hyvässä hoidossa. Työn hyvä laatu tarkoittaa sitä, että hoidamme jokaisen toimeksiannon ja tehtävän niin hyvin kuin osaamme eli kaikessa pitää tehdä parhaansa.
Positiiviisella asenteella haluan luoda myönteistä ilmapiiriä, jolloin kaikki sujuu paremmin.Parasta palautetta ovat tyytyväiset asiakkaat. Saan aika usein positiivista palautetta ja se tuntuu aina yhtä hyvältä.
Asianajajan työ on minulle kutsumusammatti, johon halusin jo nuorena. Työstäni tekee mielekkään monipuoliset asiat ja kanssakäyminen ihmisten kanssa.Olen toiminut Paimiossa yrittäjänä 22 vuotta. Olen kokenut Paimion myönteiseksi paikaksi harjoittaa yritystoimintaa. Ensin toimistoni oli Paimiossa Ylä-Vistalla vanhassa poliisitalossa ja nykyisissä tiloissa Ala-Vistalla olemme toimineet noin 10 vuotta. Meillä on ollut muutaman vuoden ajan toimitilat myös Turussa. Yritys on perheyritys. Siinä työskentelee minun lisäkseni asianajosihteerinä tyttäreni Milja Thureson ja lakimiehenä poikani Elias Thureson ja lakimiehenä Petra Nojonen.

  • Paimion Yrittäjät ja Kunnallislehti etsivät nyt ensimmäistä kertaa Paimion positiivisinta yrittäjää. Kuusi finalistiyritystä esitellään ohessa. Äänestys on päättynyt 15.11. Tulokset julki perjantaina 23.11.