ÄÄNESTÄ Paimion positiivisin yrittäjä 2020!

Paimion Yrittäjät ja Kuntsari etsivät jälleen yhdessä tämän vuoden Paimion positiivisinta yrittäjää. Finaaliin nousivat lukijoiden ehdotusten pohjalta nämä seitsemän positiivista yrittäjää.

1. M-Market, marketpojat Jesse Kantonen, Arttu Väisänen ja Markus Lindgren

Kolme tärkeintä asiaa yrittäjyydessämme on vapaus toimia kuten parhaaksi näkee itsensä ja asiakkaidensa hyväksi. Oman työnsä jäljen huomaaminen mm. asiakkaiden palautteissa ja reaktioissa. Yhteistyö eri tahojen kanssa, pienyrittäjinä olemme vahvempia yhdessä!
Positiivisella asenteella voidaan luoda hyvää ilmapiiriä myös eteenpäin. Me ollaan poikain kans mietitty, et elämä on liian lyhyt murjottamiseen!
Saamme palautetta hyvästä meiningistä ja palvelusta niin kauppiaitten kuin henkilökunnan osalta. Meillä on töissä huipputyypit!
Tulevaisuudelta haluamme kehittää edelleen kauppaamme ja palvella asiakkaat entistä paremmin. Keksiä uusia tarpeellisia palveluita kuten pakuvuokraus tänä vuonna. Luvataan myös pysyä ihmisläheisenä kyläkauppana, joka auttaa ekaluokkalaisesta mummoihin tarpeen mukaan.

M-Marketin yrittäjät Jesse, Arttu ja Markus ovat noin kolmekymppisiä yrittäjiä, joilla kaikilla on kaupan alan taustaa 10-15 vuotta. Yrittäjinä ollaan toimittu kohta neljä vuotta pyörittäen ruokakauppoja. Markus oli viimeiset vuoden autokauppiaana ja Jesse ja Arttu myymässä autoihin polttoainetta. Toki kaikki olimme toimineet päivittäistavarakaupassa ja kaikilla myös esimieskokemusta löytyi. Taustat kaikilla vähän erilaiset, mutta motiivi yrittämiseen kaikilla oli sama: vaikuttaminen oman työn sisältöön ja vapaus tehdä kuten parhaaksi näkee.

2. Heimon grilli, Heli Tommila

Kolme tärkeintä asiaa yrittäjyydessäni on asiakkaat, hyvä työporukka ja kiva työ.

Positiivisella asenteella pärjää pitkälle.

Saan palautetta liian vähän, koska se on ainut keino kehittyä työssäni. Toiveita ja vinkkejä siis toivon.

Tulevaisuudelta haluan kehittää liiketoimintaani palvelemaan useampia asiakkaita ja kehittää monipuolisempaa tarjontaa.

Päädyin grilliyrittäjäksi vähän vahingossa kun olin tuuraamassa täällä, ja siitä se ajatus sitten lähti. Olen tehnyt tätä vuoden 2018 alusta saakka. Ennen grillihommia olen tehnyt kokin töitä erityyppisissä paikoissa ja olin myös huoltamoketjulla töissä pitkään.

3. Teboil Paimio, Miikka Haapala ja Jenna Säteri

Kolme tärkeintä asiaa yrittäjyydessämme on: vapaus tehdä mitä haluaa, hyvä työilmapiiri sekä se, että saa itsensä lisäksi työllistettyä myös useamman muun.

Positiivisella asenteella on valtava merkitys kaikkien jaksamiseen työpaikallamme. On hyvä muistaa olla kiitollinen, kiinnittää huomiota hyviin asioihin, kehua, kannustaa ja hymyillä. Vastoinkäymisiltä ei voi kukaan välttyä, mutta niihin pitää osata suhtautua oikein.

Saamme palautetta useimmiten liikepaikallamme vallitsevasta iloisesta ilmapiiristä ja hyvästä hengestä työntekijöiden, yrittäjien ja asiakkaiden välillä.

Tulevaisuudessa haluamme pysyä mukana kehityksessä, luoda uutta ja olla asiakkaidemme luottamuksen arvoisia.

Miikan ja Jennan päätyminen alalle oli aika luonnollinen ratkaisu, sillä Jennan isä Untamo Säteri on ollut kauppiaana liikepaikalla vuodesta 1983. Pyöritimme yhdessä Teboil Satakunnantietä Turussa noin kuusi vuotta ja nyt olemme olleet Paimion Teboililla viitisen vuotta. Molemmat olemme olleet myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä oikeastaan koko ikämme.

4. Riina Vihanto, Autokorjaamo Sonkki ja Korpimäen ratsutila

Kolme tärkeintä asiaa yrittäjyydessäni on tarjota asiakkaille laadukasta palvelua, tehdä asiat niin kuin on sovittu ja toimia reiluna työnantajana työntekijöilleni. Kummassakaan yrityksessäni ilman asiakkaita en pysty työllistämään ja toisaalta ilman hyviä työntekijöitä ei ole asiakkaitakaan.

Positiivisella asenteella ja optimistisella suhtautumisella elämään jaksaa yli rankkojenkin aikojen. On tärkeää pitää aina lasi puoliksi täynnä eikä puoliksi tyhjänä. Minun onneni on hyvien työntekijöiden lisäksi myös vahva tukijoukko, joka omalta osaltaan mahdollistaa yritysten toimimisen.

Saan palautetta asiakkailta hyvästä palvelusta. En kuitenkaan ole perso kiitosten perään vaan paras palaute on se, että asiakas tulee uudelleenkin. Meillä korjaamolla käy paljon asiakkaita jo kolmannessakin polvessa. Ja myös monia puskaradion perusteella kaukaakin tulevia asiakkaita. Tallin puolella taas iloitsen siitä, että meillä on useita asiakkaita, jotka ovat pysyneet aivan alusta saakka.
Tulevaisuudelta haluan erityisesti terveyttä, jotta on mahdollista jatkaa työssä ja harrastuksissa mahdollisimman pitkään.

– Olen aloittanut yrittäjänä Autokorjaamo Sonkki Ay:ssa vuonna 2009. Tulin tuolloin pankkimaailmasta mukaan isovanhempieni perustamaan yritykseen äitini kuoltua edellisen vuoden lopulla. Nyt olemme autokorjaamossa yrittäjinä enoni Hannu Sonkin kanssa. Perheyrityksessä pääsin ns. valmiiseen pöytään, joten aloittaminen yrittäjänä oli helppoa.
Vuonna 2012 toteutimme mieheni Antero Vihannon kanssa ison hankkeen ja haaveen, kun rakensimme Preitilään Korpimäen Ratsutilan eli hevosten täysihoitotallin ja maneesin. Olen opiskellut juristiksi, joten kumpaankaan yritykseen minulla ei varsinaisesti ole alan koulutusta. Pitää siis olla luja tahto, vahva visio ja lopulta kantapään kautta oppii. Seuraava pitkäaikainen haaveen toteutus onkin jo käynnissä kun opiskelen töiden ohessa sisustusalaa. Saa siis nähdä mitä siitä vielä seuraa jonain päivänä. Yrittäjän mielenkiintoinen tie on kuitenkin kohdallani vasta alkanut!

5. Katjan Mareena, Katja Nousiainen

Kolme tärkeintä asiaa yrittäjyydessäni on, että saan tehdä työtäni upeiden ihmisten parissa ja auttaa asiakkaitani usein kiperienkin asioiden kanssa. Sen lisäksi itsenäisyys ja luovuus. Saan tehdä työstäni ja työympäristöstä omanlaisen, ja työssäni voin viedä oman ammattitaitoni ja osaamiseni vahvuuksia eteenpäin.

Positiivisella asenteella elämä ja eläminen on huomattavasti helpompaa, asiat ratkeavat aina tavalla tai toisella. On pieni prosentti asioita, joille ei voi mitään, toivon että vaikeina hetkinä kaikki sen muistaisivat.

Saan palautetta, että työni pariin asiakkaiden on rentouttavaa ja helppoa tulla. Olen oma itseni ja luotettava. Kaikkia ei aina voi miellyttää, mutta onneksi on ihania asiakkaita, jotka pitävät minusta, tunnen sen ja se on aitoa. Olen elämälle rento, mutta suunnitelmallinen. Pidän suunnitelmista kiinni ja toteutan ne.

Tulevaisuudelta toivon, että arki on juhlaa, kehitettävää on ja toivon että saan toteuttaa unelmiani.

Kosmeettisella alalla Katja on toiminut vuodesta 1990, tukkuportaassa, kosmetiikan myynnissä- ja myynnin johtamisessa. 2004 aloin työni ohessa aikuisopiskella Turun Beauty Intituutissa kosmetologiksi ja valmistuin 2007, jonka jälkeen aloin heti käynnistämään yritystäni päivätyöni ohella. 2009 irtisanoiduin päivätyöstäni ja yrittäjänurani alkoi, en päivääkään vaihtaisi pois kaikesta huolimatta. – Kosmetologin tutkinto syvensi pitkää kosmettista uraani täydellisesti, saan ohjattua asiakkaita kokonaisvaltaisesti. Olen omalla alallani ja viihdyn erittäin hyvin työssäni.

6. Kuntopeimari, Vesa Virtanen

Kolme tärkeintä asiaa yrittäjyydessäni on oma vapaus päättää ja tehdä asioita. Vastuu positiivisista tai negatiivisista päätöksistä näkyy katsoessani peiliin, koska siinä on esimieheni. Nopea reagointi muuttuviin tilanteisiin ja laaja-alaisuus, koska tulee osata ja opiskella useita asioita päätyön lisäksi.

Positiivisella asenteella pääsee pitkälle ja pienessä kaupungissa sen merkitys korostuu.

Saan palautetta ja kehittämisehdotuksia, joihin pyrimme vastaamaan. Palautteen merkitys on tärkeää, jotta voimme kehittyä entistä paremmaksi liikuntapaikaksi. Palautetta tulee laitteista, tuntitarjonnasta kursseihin ja illanviettoihin. Joihinkin emme kuitenkaan pysty vastaamaan esim. porealtaita ei keskuksesta löydy.

Tulevaisuudelta haluan, että pystyn edelleen työllistämään itseni ja muita, sekä parantamaan ihmisten hyvinvointia ja kunnostaan huolehtimista.

Liikunta-alan yrittäjänä olen toiminut yli 16 vuotta ja niistä yhdeksän Paimiossa. Ohjelmapalvelualalla aloitin yritysten koulutus-ja virkistyspäiviä toteuttamalla. Kausiluontoisuudesta johtuen tein samalla myös huoneistoremontteja. Lomakeskusta pyöritin samaan aikaan vajaa neljä vuotta. Kunnan viranhaltijana (liikunta/nuoriso) toimin useamman vuoden ennen yrittäjyyttä. Helsingissä tuli käytyä 1,5 vuotta erään ulkoilukeskuksen palveluksessa vastaamassa yritysasiakkaista. Kouluttauduin aikaisemmin ravintolakokiksi, mutta liikunta-ala veti puoleensa. Kouluttauduin liikunta-alalle erikoistuen liikuntajohtamiseen. Tämä on se juttu, jota haluan tehdä. Vastata liikuntakeskuksen toiminnasta, työllistää osaavaa ja alaan motivoitunutta henkilökuntaa ja liikuttaa ihmisiä parempaan fyysiseen kuntoon!

7. Nurmen Puutarha, Satu Nurmi

Kolme tärkeintä asiaa yrittäjyydessäni on kasvun ihmeen seuraaminen ja ilo omasta tekemisestä. Pienikin voi selvitä kun kohdataan asiakas ja halutaan palvella.

Positiivisella asenteella tässä työssä pääsee paljon helpommalla. Sade, paiste, helle ja halla – ainahan säästä pitää jutella asiakkaitten kanssa ja sitä pitää ihmetellä ja siunailla mutta helpommalla pääsee kun hyväksyy, että se on ”Korkeemman käres” ja toimii itse parhaansa mukaan niissä asioissa, joihin voi vaikuttaa. Eikä voi kun ihmetellä kun seuraa kasvua siemenestä kukkaan/satoon tai mehiläisten ahkerointia omassa yhteiskunnassaan ja sen tuloksena syntyvää herkullista hunajaa – vaikka saattaa siinä ohessa itseltäkin muutama hikipisara vierähtää.

Saan palautetta ja ihania valokuvia pitkin kesää ja varsinkin loppusyksystä asiakkailta, jotka ovat saaneet kukkansa kukkimaan tai taimensa tuottamaan. Ilo on molemminpuolinen ja aina muistutan asiakasta, että hyväkään taimi ei ilman hoitoa tuota tulosta eli kiitoksesta enemmät puolet kuuluu hänelle itselleen.
Hauskaa on ollut myös esim. palaute kuinka puhetyöläinen käyttää hunajaamme ääntä avaamaan aina ennen esiintymistään tai spagettikurpitsareseptistä, (jonka senkin sain asiakkaalta) joka sai perheen pikkupojatkin syömään kurpitsaa ihan innolla.

Tulevaisuudelta haluan edelleen tarjota asiakkaille puutarhaonnistumisia ja vastata heidän toiveisiinsa. Säilyttää itse innostuksen ja työn tekemisen ilon. Kehittyä puutarhurina ja pysyä edes jotenkin mukana myös digimaailmassa.

Sadun työ puutarhayrittäjäksi starttasi lapsuuden kotitilan viljelyksillä, ja innostavat puutarhaopettajat Tuorlassa nostivat puutarha-alan ihan uusiin sfääreihin. Vuosi Tuorlassa puutarhakoulussa, puutarhaharjoittelu Yltöisissä Puutarhantutkimuslaitoksella ja puutarhuriopinnot Lepaalla (1986). Sitten muutto Paimioon miehen kotitilalle, jossa hyvin pienessä mittakaavassa viljelimme mansikkaa sekä perunoita.
Vuonna 1993 aloitin täysipäiväisesti yrittäjänä omalla tilallamme. Mehiläiset tulivat mukaan 1997. Kasvihuone rakennettiin 2001, jolloin myös alkoi kesäkukkaviljely. Vähän jo väsyin yrittämiseen mutta aivan viime vuosina olen saanut uutta virtaa, kun olen löytänyt uudenlaista yhteistyötä toisten tuottajien kanssa reko-toiminnan kautta, uuden myyntipaikan melkein Vistalta sekä työntekijäkseni innokkaan ja idearikkaan, vastavalmistuneen puutarhurin. Puoliso Hannu Nurmi auttaa paljon.
Sen kiinalaisen viisauden, jossa käsketään ryhtymään puutarhuriksi, jos haluaa olla koko elämänsä, onnellinen, olen valmis allekirjoittamaan.