Rantolan puoti sai uuden yrittäjän – ruokalista pidetään ennallaan, mutta kesäkausi pitenee.

0
Tapio Suomi vastaa jatkossa Rantolan puodin ravintolasta.

Tulevana keväänä Rantolan puotiin pääsee ruokailemaan ja kahvittelemaan suunnitelmien mukaan jo huhtikuun alussa, mahdollisesti jopa maaliskuun puolella, kaavailee Rantolan puodin uusi yrittäjä Tapio Suomi .

– Ajattelin kokeilla pidempää kesäkautta. Tarkoitus on avata viimeistään huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna ja syksystä olla avoinna syys-lokakuulle saakka, hän sanoo.

Suomi aloitti Rantolan puodin uutena yrittäjänä viime elokuussa, joskin täydellä teholla toiminta alkaa vasta jälleen kesäkaudella. Joulun alla puodissa myytiin tilauksesta jouluruokia.

Vuorio jatkaa puodissa



Ennen aloittamistaan Rantolan puodin yrittäjänä Tapio Suomi työskenteli puodissa viime kesän kokkina.

– Halusin ensin nähdä millainen paikka on, ennen kuin päätän alkaa yrittäjäksi, hän kertoo.

Rantolan puodin aiempi yrittäjä Anne Vuorio siirtyy ravintolan yrittäjyydestä sivuun, mutta hän aikoo pyörittää edelleen ravintolan yhteydessä olevaa lähiruokapuotia sekä keskittyä esimerkiksi villiyrtti- ja sienikursseihin.

Suomi ja Vuorio tapasivat toisensa opiskellessaan molemmat yhtä aikaa Tuorlan Liviassa. Suomi valmistui keväällä luonnonvaratuottajaksi.

– Minulla on ollut useita ammatteja, olen muun muassa ravintolakokki ja viimeisimmäksi olen toiminut rekkakuskina. Selkä ei kuitenkaan kestänyt ja uudelleenkouluttauduin luonnonvaratuottajaksi ja nyt siis aloitin yrittäjänä täällä, hän kertoo.

Talviaikaan Kemiönsaarella asuva Suomi työskentelee eri ravintoloissa kiireapulaisena ja tarjoaa Rantolan puodin kautta catering-palveluita.

Lähiruokaa ja hampurilaisia



Suomi kertoo, että aikoo jatkossa laajentaa kahvilan vitriinitarjontaa ja tehdä tarjolle esimerkiksi suolaisia piirakoita ja erilaisia makeita leivonnaisia.

Rantolan puodin hampurilaiset ovat tulleet tutuksi kävijöille vuosien saatossa, eikä Suomi niistä ole luopumassa jatkossakaan. Hän kertoo, että ruokailemassa käy kesäaikaan niin paikallisia kuin mökkiläisiä ja ihmisiä kauempaakin.

– Lähiruokaan panostetaan jatkossakin, hampurilaisten pihviliha tulee Salmensuun tilalta ja kasvispihvin härkäpapu on paikallista. Ruokalista pysyy samana kuin aiemminkin, hän lupaa.