
Paimion Teurastamo Oy:llä on kolme viikkoa sitten käynnistetty henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut. HKFoodsin toimitusjohtaja Juha Ruohola vahvistaa tiedon, mutta yhtiön viestinnän välittämässä viestissä todetaan, että yhtiön vakiintuneen käytännön mukaisesti työnantaja ei kommentoi keskeneräisiä muutosneuvotteluita julkisuuteen ja asiaan palataan prosessin päätyttyä. Käytännössä tämä tapahtuu todennäköisesti maaliskuun puolessa välissä.
Kunnallislehden tietojen mukaan neuvotteluissa on mukana yksikön koko parikymmenpäinen henkilöstö. Niiden perusteena on yksikön kannattamattomuus, ja ilmassa on epäilyjä siitä, että koko yksikön toiminta saatetaan ajaa alas.
Edelliset toimintojen tehostamiseen tähdänneet muutosneuvottelut yksikössä käytiin noin vuosi sitten.
Teurastamolla käsitellään pääosin naudan ja sianlihaa Länsi-Suomen alueelta.
HKFoods Oyj:n pääkonttori sijaitsee Turussa. Lähin teurastusyksikkö on Forssassa, jossa on sikojen teurastusta, leikkuuta ja lihan pakkaamista. Forssassa on lisäksi eläinten hankinnan ja tuottajapalveluiden henkilöstöä. Outokummun yksikössä on nautojen teurastusta ja leikkuutoimintoja. Uusin teurastamo on Raumalla ja siellä teurastetaan siipikarjaa, leikataan ja pakataan lihaa. Yrityksen Mikkelin ja Vantaan yksiköissä on ruokatuotantoa, Mikkelissä lihavalmisteita ja hampurilaisia ja Vantaalla aterioita ja lihavalmisteita. Lisäksi Vantaalla on kotimaan logistiikkakeskus ja konsernitoimintoja.