
Vistan markkinoilla paimiolaistaustainen Master Chef-kokkikisaaja Rami Oksanen paistoi ystävien kanssa pop up- pizzeriassa noin sata pizzaa ja burgereitakin valmistui kuutisenkymmentä. Jonoa riitti koko ajan ja palaute oli kiittävää.
Moni toiveikas jäi silti ilman haluaamansa pizzaa tai burgeria.
Tuletko uudelleen?
– Tämä oli tosi iso projekti, mutta varmasti tulemme uudelleen Paimioon jos kutsu käy. Ehkä taas vähän isommin ja paremmin, hymyilee Rami.
Hän kiittää järjestäjiä, kehuu tapahtumaa ja säätä, mutta ruoasta nauttineiden on syytä kiittää Ramia ja kumppaneita. Tätä pop up-tapahtumaa suunniteltiin lähemmäs puoli vuotta.
– Olen aiemminkin Paimiossa paistellut pizzaa paikallisten ruokatuottajien raaka-aineilla, mutta nyt haluttiin tehdä jotain uutta ja erilaista. Olin tiiviisti yhteydessä tuottajiin ja yhdessä suunniteltiin, miten heidän tuotteet voisi toimia parhaiten.
Taikinat tehtiin pizzatoveri Tuukka Urpin kanssa alusta asti Heikkilän quarna -vehnäjauhoilla ja legendaarisella Peipposen suvun yli satavuotiaalla ruishapanjuurella. Tomaatit kasvatettiin Alitalolla ja Perkkiöltä saatiin viimeisen päälle chorizoa ja lammasta. Nurmen puutarhan tuotteita käytettiiin paljon ja Hyssälän ternimaitoa kokeiltiin savustettuun leipäjuustoon.
– Useita kymmeniä tunteja käytettiin Tuukan kanssa esivalmisteluihin ja pelkästään taikina ja tomaattikastike vei meiltä molemmilta yli kymmenen tuntia, kaikki muut siihen päälle. Itse savusteltiin lihat ja juustot ja keiteltiin jalapenohillot ja chilihunajat, myös majoneesi tehtiin itse.
Pizzan kupeessa tarjotun burgerin valmisti Ramin serkku Immo Oksanen hiiligrillissä.
Kyselyjä todellakin piisaa, mutta nyt pidetään vähän taukoa pizzasta.
– Paimio fine dining -ilta olisi kiva talvella toteuttaa ja siitä vähän alustavaa keskustelua jo ollutkin. Jos se toteutuu, niin siitä tulisi upea tapahtuma myös. Myös pizza- ja burgerkeikkaa tehdään jatkossakin. Moni kyseli koska tultais Piikkiöön tai Lietoonkin.
Ramin työrintamallekin kuuluu uusia tuulia, sillä hän aloitti maanantaina sosiaaliohjaajan työt Rinnekodit Sillassa, joka tarjoaa Asunto ensin -mallia helsinkiläisille pitkäaikaisasunnottomille.