Sauvo sai uuden lounasravintolan

0
Maukas Napolin yrittäjänä ja kassatyöntekijänä toimii Aziz Yakobi ja kokkina Shanoor Mohammed.

Sauvon keskustassa avattiin uusi lounasravintola, Maukas Napoli kuukausi sitten. Ravintolan yrittäjänä toimii turkulainen Aziz Yakobi, joka käy Sauvossa töissä Turusta käsin.

– Tämä paikka oli tyhjillään ja Sauvossa ei ollut lounaspaikkaa, siksi päätin tulla tänne, hän kertoo.

Ravintola on auki tiistaista sunnuntaihin ja lounasta on tarjolla arkisin. Lounasaikaan ravintolassa on tarjolla perinteistä kotiruokaa ja kaikki pitsat maksavat kympin. Iltaisin ja viikonloppuisin tarjolla on kebabia ja pitsoja.

Lounas on buffetmuotoinen ja lounasruokina on esimerkiksi jauhelihapihvejä, lihapullia sekä kana- ja kalaruokia ja salaattipöytä.

Lounaskuljetusta vanhuksille

Perinteisen kotiruuan tarjontaa Yakobi suunnittelee jatkossa myös laajentavansa.

– Sauvossa ei ole lämpimän ruuan kuljetusta vanhuksille ja me voisimme alkaa valmistaa lounasta heille, hän suunnittelee.

Uusi ravintolatila on suuri ja asiakaspaikkoja siellä on yli viisikymmentä. Yakobin mukaan sauvolaiset ovat löytäneet paikalle jo hyvin ja hän kuulee mielellään kävijöiden palautetta.

– Mielelläni otamme palautetta vastaan, myös huonoa palautetta, koska siten voimme kehittää toimintaa. Ainoastaan positiivista palautetta on tähän mennessä tullut. Eilen meillä oli tarjolla lihapullia chilikastikkeessa ja kiersin kyselemässä, ettei kastike ole liian tulista, mutta ei kuulemma ollut, Yakobi hymyilee.

Myös ruokatoiveita kuullaan mielellään.

– Jos haluaa vaikka seurueelle varata pöydän etukäteen ja tilata jotain tiettyä ruokaa, niin se onnistuu, Yakobi sanoo.

Tiistaista perjantaihin tarjolla on kotiruokalounasta. Yakobi on suunnittelut laajentavansa toimintaa lämpimän lounaan toimittamiseen vanhuksille.

 

Kesällä vilkastuu

Alun perin Yakobi on kotoisin Afganistanista, mutta hän on asunut jo 17 vuotta Suomessa.

– Tulimme aikoinaan perheen kanssa Suomeen. Olen työskennellyt Turussa monissa ravintoloissa aiemmin, hän kertoo.

Intialaisessa ravintolassa työskennellessään Yakobi tutustui intialaistaustaiseen Shanoor Mohammediin , joka työskentelee nykyisin Sauvon lounasravintolassa kokkina.

– Shanoor toimii kokkina ja minä olen kassalla, Yakobi kertoo työnjaon.

Toistaiseksi he työskentelevät ravintolassa kahdestaan, mutta jos kesä aiheuttaa kiireitä, hän palkkaa lisää työntekijöitä.

– Olen kuullut, että täällä on kesällä paljon mökkiläisiä ja voi tulla ruuhkaakin, hän toteaa.