Hillolla, kiitos! – Kuntsarin lukijat suosivat hillopullaa laskiaisena

0
Kuntsarin lukijat valitsevat laskiaispullan täytteekseen mieluummin hillon kuin mantelimassan. Kyselyyn mieluisasta täytteestä vastasi 61 henkilöä.

Laskiaispullien sesonki kiihtyy huippuunsa tulevana viikonloppuna. Café Astan omistaja Risto Hyvönen kertoo, että ennen laskiaista pullia tehdään ja myydään päivittäin toista sataa, mutta laskiaisen lähestyessä määrät nousevat viidestäsadasta tuhanteen pullaan per päivä.

– Hillolla menee kaksi kolmasosaa pullista, mantelimassalla yksi kolmasosa. Mantelin suosio on kasvanut vuosi vuodelta, kun ihmiset ovat ymmärtäneet kuinka hyvää se on, Hyvönen kertoo.

Hyvösen oma suosikki on mantelimassalla täytetty pulla, se on hänen mielestään se aito laskiaispulla. Hillopulla taas sopii useamman suuhun, mikä näkyy myyntimäärissä.

Kotileipomo Tannisten toimitusjohtaja Jussi Tanninen sen sijaan kertoo, että heidän myynnissään hillo ja manteli näyttelevät yhtä suurta roolia. Tannisen mukaan pullia myydään laskiaisena jokunen tuhat, vaikka kyse ei olekaan heidän isoimmasta tuotteesta. Sitä ei myöskään toimiteta kauppoihin, toisin kuin leipomon muita tuotteita.

Tanninen paljastaa täytesuosikikseen miksauksen, jossa pullaan laitetaan sekä hilloa että mantelimassaa.

– Mutta jos valmiista pitää valita, se on hillo, hän toteaa.

Kysyimme myös lukijoiltamme, mikä täyte laskiaispullan sisältä tulisi löytyä. Tulokset noudattivat Café Astan kaavaa: 66 prosenttia haluaa pullansa hillolla ja 34 prosenttia mantelimassalla. Voittaja on siis valittu.

Café Astan työntekijä Mariella Kallio sekoittaisi omaan pullaansa molempia täytteitä. Valmiista pullista hän valitsee kuitenkin mantelin. Kuva: Suvi Pulliainen.