Paimion teurastamon tarina päättyy maaliskuun lopussa. Teurastamon omistava HKFoods Oyj tiedotti asiasta perjantaina 7. maaliskuuta.
Teurastamolla käytiin muutosneuvotteluja helmi-maaliskuussa. Niiden tuloksena HKFoods on päättänyt siirtää Paimion Teurastamo Oy:n toiminnot ulkoiselle palveluntuottajalle Sastamalaan. Paimiossa sijaitseva tuotantoyksikkö suljetaan kokonaan.
Taustalla ovat HKFoodsin tavoittelemat toiminnan tehostamistoimet. Yhtiö arvioi saavansa Paimion teurastamon sulkemisella noin miljoonan euron vuotuiset säästöt.
Päätös perustuu nautojen määrän vähenemiseen Suomessa viime vuosien aikana. Erityisesti maitotilojen lukumäärä ja sen kautta lypsylehmien määrä on pienentynyt merkittävästi, ja vastaava kehitys jatkunee tulevaisuudessakin, HKFoodsin tiedotteessa todetaan.
– Nyt tehdyllä päätöksellä turvaamme ruokaketjumme kustannustehokkuutta ja kilpailukykyä sekä mahdollistamme ruoantuotannon säilymistä Suomessa kansainvälisen kilpailun kiristyessä, HKFoodsin toimitusjohtaja Juha Ruohola sanoo tiedotteessa.
Paimion Teurastamo Oy:n palveluksessa on 21 henkilöä, joille HKFoods pyrkii tarjoamaan työtä yhtiön muista yksiköistä. Asiaa koskevat muutosneuvottelut päättyivät yhteiseen sopimukseen työnantajan ja henkilöstön välillä 4. maaliskuuta.