”Monta vuotta tätä on vinkattu ja toivottu!” – yrittäjät tulevan rekkaparkin kupeessa ovat tyytyväisiä

0
Tuula Vaaralan työpäivä alkaa leivontahommissa, mutta asiakaspalveluakin alkaa olla jo aamuviiden aikaan. Virallisesti Ykkös Cafe avaa ovensa kello 5.30.

– Rekkaparkilla tulee olemaan iso merkitys meillekin. Monta vuotta tätä on vinkattu ja toivottu, toteaa Ykkös Cafe -yrittäjä Petri Korte.

Alueen kahvila-ravintolan liiketoiminta tulee kasvamaan merkittävästi, mutta Korte ei vielä rohkene veikkailla prosenttimääriä.

– Uskomme asiakaskunnan laajenevan muutenkin kuin rahtarien osalta.

Kortteella on jo varsin hyvä käsitys tulevasta rakennushankkeesta, mutta mitään ”virallista tietoa” hän ei ole vielä ehtinyt saada.

– Alue tulee joka tapauksessa muuttumaan aika totaalisesti, hän sanoo.

– Rakentaminen tapahtuu käsittääkseni varsin nopealla aikataululla, koska hankkeella on vahvan kysynnän vuoksi kiire.

Koekairauksia Korte on jo nähnyt alueella tehtävän.

Lepposat rekkamiehet

Ykkös Cafen edustalla sijaitseva pysäköintialue on palvellut rahtareita tauko- ja levähdyspaikkana moottoritien valmistumisesta lähtien.

Eilen maanantaina kello 10 maissa alueella oli vain muutama rekka. Satamaan oli suunnattu jo tunteja aikaisemmin.

Kahvilan tiskin takana ystävällisestä asiakaspalvelusta vastasi Tuula Vaarala , jolla on alkamassa kahdeksas vuosi Ykkös Cafen työntekijänä.

– Enkä ole halajamassa pois. Tykkään kaikista asiakkaista ja viihdyn tässä työpaikassa hyvin, hän sanoi.

Mutta minkälaisia asiakkaita nuo rahtarit mahtavat olla?

– Rekkamiehethän on vallan lepposia. Monet heistä ovat tuttuja jo vuosien takaa, toteaa Vaarala, jonka ”hoon päältä puhuminen” kertoo, että juuret ovat aika kaukana pohjoisessa.

– Kyllä. Sodankylästä olen kotoisin. Nykyisin asun Salossa.

Uunituoretta tarjontaa

Ykkös Cafe avaa ovensa jo kello 5.30 aamulla – joskus hieman aikaisemminkin – joten on vielä aamuyö, kun Tuula starttaa autonsa Salossa.

Työmaalle ei riennetä aikaisin pelkästään rekkaliikenteen vuoksi, vaan myös siksi, että jo muutaman vuoden ajan melkein kaikki sämpylät ja leivonnaiset on tehty paikan päällä oman väen voimin.

Palaute uunituoreesta tarjonnasta on ollut niin hyvää, että käytännöstä aiotaan pitää tiukasti kiinni.